其實係咪得港女先咁鍾意去南韓

493 回覆
2925 Like 219 Dislike
唔好再衝出嚟柒啦

https://lih.kg/zRRrQeX
#443 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
日本人話最重牛味嘅和牛係土佐
呢位巴打做和牛批發嘅,人哋試過咁多款和牛都係話土佐

https://lih.kg/zJDaHAX
#192 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

上面位巴打搵到都係土佐重牛味,「山上放養 味道濃郁」

喂 邊到有寫係韓牛呀傻閪
一款就山口縣牛同英國安格斯牛混種
一款就南部牛同美國短角牛混種
另一款直頭係山上放養 味道濃郁
wiki講得啱呀,山上放養嘅褐毛和種牛味最重

日文介紹
https://www.pref.kochi.lg.jp/soshiki/160908/files/2009031800762/file_2019228415159_1.pdf

【和牛小知識】褐毛和種簡介

褐毛和種亦稱為赤牛和種及赤牛,是近年興起美食!赤牛雖是和牛,但脂肪量適中,即使紅肉較多

熊本系的「くまもとあか牛」(中文:熊本赤牛)是由於阿蘇周邊地區生長的韓牛(朝鮮牛) 與外國食肉牛種交配改良後的牛。

高知系的褐毛和種被稱為「土佐あかうし」(中文:土佐赤牛)是本身在高知作為耕牛的韓鮮牛與外國食肉牛種交配改良,後來再與朝鮮牛交配改良的牛。

未試過重牛味唔好衝出嚟柒啦好心你
唔覺, 大陸地方有種柒味
武漢都有櫻花
依d 大陸大把
等你上去睇囉
我去韓國ok架啦
你唔好沖出嚟柒啦
你自己未去過日本食過重牛味
我問你上面嗰啲食過未啊? 食咗先出嚟講啦
你估剩係得韓國牛先叫重牛味? 仲有好多時
話韓國啲牛好重牛味 係你哋班戇鳩吹出嚟嘅蘇味
你試過上面啲牛未?

上面嗰啲同韓牛我全部食過晒

我會唔識分?

澳洲美國嗰啲重牛味 你都未撚識分啦
榮譽白人不願面對
人地真白人一車車過去含泡撚都唔會望你一眼
"話韓國啲牛好重牛味 係你哋班戇鳩吹出嚟嘅蘇味"
講得出呢句都真係真心on9 證明左比大家知你未食過韓牛
你係咪連韓劇都冇睇就9UP
韓劇咪暗示咗所有韓國男人一係中年大叔男權打女人,一係有錢又貪小便宜
所以男主角咁細心溫柔人間少見媾死女
因為好男人好少,所以男主角先咁矜貴
我會未食過?
你食撚過晒我上面講果d先同我講嘢啦
韓牛哩十幾年先吹出嚟嘅嘢
一d歷史都冇
夾硬賣到貴一貴
同韓國娛樂業一樣
整個雞棚呃你d傻鳩
乜撚野重牛味吹到上天咁 on99
韓牛邊忽牛
純粹論刻板印象入面嘅東南亞人都係眼大啲、多數瘦、冇咁白。但我真係冇樣中 單眼皮眼細白淨唔瘦,啲日本人通常估我係韓國人。面相真係冇一處貼近南亞,典型東亞樣。不過我都prove唔到比你睇嘅。
總之我覺得佢撞我純粹係佢唔care撞到人,唔似特登撞我。
南韓多靚衫,想去。
韓牛邊忽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞