有沒有研究過自己父母為什麼那麼無出息無用?

251 回覆
181 Like 48 Dislike
而家俾晒空間時間你,三十年後你咪又係失敗者。
無乜好研究
反正佢地失敗還失敗
唔好要求d 仔女呢樣又要勁嗰樣又要叻就得
老豆自己做IT

老豆做it咁勁
做成點?
有無跟埋佢一齊做it
固步自封
不求上進
冇冒險精神
悲觀
面對逆境能力低
圈子細 但又唔去識人
過份安於現狀
Lm
Hsbc 你知唔知之前幾多錢

試過$2XX
無。因為父母養我
2,3,4,5中晒
樓主你真係好無腦好白痴!

全香港人都被你影衰晒!
因為買咗雷曼
華人社會講呢D
自己知好啦
咪由鳩班傻閪孝子繼續維護佢地父母無限輪迴囉
蠢囉 唔識又要應叻 唔聽人意見 自暴其短
成日講d呀媽係女人之說 但以為自己講緊大道理 抵一世失敗

同意
懶係偉大辛苦咁講勁多廢話拋書包懶叻
講得出做不到
賭少d先啦
睇你既言論,你自己又無出息,又不孝,又不負責任,無料無本事淨係識怨人!

典型最廢既廢青!你老母生舊叉燒好過生你啦仆街仔!
有早知冇乞衣啦
鬼知當年買匯豐賺爆
同埋 有錢買咩
唔使養你佢地買左樓啦
父母都係個種踏實番工唔拉關係唔買股唔享受慳錢既人
但佢地觀念磚頭最實際,有錢就買樓
宜家唔愁衣食
但唔係貴族出身既始終眼光同觀念差好多
到而加都好慳
加上基因問題令我都好廢 做份頹工

關基因問題咩事
利申:識人老豆老母都係辣殺,三個仔女入哂港大 一個神科
以前個年代其實如果無咩不良嗜好勤力小小要有層樓就應該不太困難既

如果得一間自住,根本冇用,仲要用光曬積蓄來供
父母都係個種踏實番工唔拉關係唔買股唔享受慳錢既人
但佢地觀念磚頭最實際,有錢就買樓
宜家唔愁衣食
但唔係貴族出身既始終眼光同觀念差好多
到而加都好慳
加上基因問題令我都好廢 做份頹工

關基因問題咩事
利申:識人老豆老母都係辣殺,三個仔女入哂港大 一個神科

入左,之後呢?
性格主宰一切,份人太老實,對人大方對自己孤寒,錢對佢嚟講係小事,成日俾人搵笨柒
唔肯改變,唔試新野
怨咩啊 咁大個人仲賴父母啊? 慳返啲時間諗下點令自己更出色好過啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞