韓漫都幾好睇

1001 回覆
19 Like 136 Dislike
最近睇左套 秀熙live
講女主因為唔小心參與左細路直播而突然爆紅而加入直播圈既故事
套野真係精彩 人物感情寫得好到位
套野講緊女主直播主背後本身自己要面對家庭既問題+生活問題而做抉擇
結果因為做直播而同身邊嘅人關係開始疏離 錢係搵多左好多 但背後本身既問題都係冇解決到….搞到自己情緒愈黎愈差…
套野都幾值得一睇既 講下韓國直播圈背後既問題
happymh
講d 小人講既

戀愛生存戰(其他譯名:該死的告白日)
唔係講戀愛既,
設定,劇情,都好正, 好有心思,有d位直頭令我起雞皮
細節位需要留意

親愛的X (已完結)
高智商+反社會人格, 暗黑風格,睇到咬牙切齒

盜臉人生(已完結)
關於人性,寫實,反映社會的故事,每章換唔同人物,講述佢地既故事,有時每章之間又會有d關係, d故事個個都好好睇

如出一轍的女兒
好撚恐怖,勁好睇, 有D位會睇到毛管棟勁緊張

時光沙漏·逆轉命運的少女(已完結)
睇左咁多重生復仇漫黎講,呢套算係比較出色同令我有d沖擊

柔美的細胞小將(已完結)
jo jo 漫畫世界
同一作者, 可愛,搞笑,輕鬆,又有d 小心思

我把社長解鎖了(已完結)
惡搞,好笑,反轉
開頭覺得騎呢,點知越睇越好笑,佩服佢點解諗到D咁既野

少女的世界
戀愛的季節(已完結)
呢2套校園漫,好青春好細膩,描寫得好好,有甜有苦,有成長,

Love again_重新再愛? (已完結)好感動

get back (已完結) 訓練殺人組織的孤兒院, 孤兒之間的手足情,有d沉重又感動又熱血既故事,好睇

某天成為公主,史詩級領地設計師,全知讀者視角 呢d 唔洗講啦
財閥家的小兒子
呢排去Cola網睇過好多韓漫,
唔知有冇人同我一樣,
好撚憎韓漫既現代背景+奇幻,
然後啲咩咩能力者組建工會>賺好多錢做明星>社會地位高名利雙收
之後代表韓國打日本,美國,中國....

類似穿越異世界既全新世界觀或者轉生到奇幻世界我都ok,
一加現代背景完全代入唔倒.

同支那漫一樣都好撚鐘意宣揚愛國主義
愛國唔撚緊要
但係刻意醜化其他國家就真係有啲嘔心
韓同支都好鐘意玩呢樣野
人地架仔呢方面就低調好多
起碼佢會用異世界去表達愛國呢樣野
就算用現代背景都唔會做到太出位
開頭以為又係啲老土野轉生去自己後代之類
點知原來各角色既成長同描述係咁精彩 好似7月會有第2季
差采好遠 基本上又係睇佢屈機
雖然轉生漫就個個都係咁
但依家對啲 個局/面對嘅問題都係濕星野嘅漫冇乜追落去嘅心
戀愛生存戰
就大結局了
轉生漫睇得多都悶
試下睇"我把社長解鎖了"
韓漫有冇咩漫畫題材背景係以當地神話故事做藍圖創作
之前睇個套蘭若怪談 畫風故事都唔錯 感覺呢d題材既韓漫好似好少咁
天人的新娘?
呢個po冇人睇呢套

呢套又話六月出第二季既?
幸存者偏差有無人睇
Existence 有冇人睇
6月尾韓國出
有生之年系列
全知都係勁長
重生武林至尊
天下第一大師兄
超人時代
全知我睇睇下因為太想知後續發展
所以搵小說睇
呢套真係最撚高汁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞