韓漫都幾好睇

1001 回覆
19 Like 136 Dislike
有冇睇韓漫apps好介紹 漫畫人作品太少
post 1:
https://lihkg.com/thread/3116286/page/1
成才無限的魔法師幾好睇
講一個平民追魔法夢既故事
之後一定話佢係唔知邊個貴族個仔
我都覺得有可能係王室D私生仔 追到最新果集覺得紅髮好有女主味道
唔知幾時先可以見返好基友
D APPS 响邊度搵架? 我响 GOOGLE PLAY 只搵到 WEBTOON
納米魔神第2季,好撚正啊
有類似既野,不過唔多
我見呢兩套好正但冇人講,強烈推介
雖然已經完咗一排,有冇同好四重討論吓?

柔美的細胞小將(webtoon,已完結)(愛情/ 職場/ 搞笑/ 成長)
很容易便投入到主角柔美的內心小劇場,初頭以幽默搞笑為主,中後期則與柔美經歷人生種種。看畢漫畫會有意猶未盡嘅感覺

拳擊手(webtoon,已完結)(動作/ 運動/ 成長)
一名拳擊天才的誕生
覆返上個po
有冇人有睇一套叫咩
鐵血劍獵犬的復仇

想上網揾漫畫睇又揾唔到,得yt解說

有英文:Revenge of the Iron-Blooded Sword Hound
推多套
「魔法學院的特工教授」
講主角身為王牌特工因為某d事入左學院教魔法既故事昨日睇完頭五集之後就收藏左呢本野
全年齡定18禁先?
個人睇18禁多,全年齡少。
全知讀者視角
套華山想點,係都唔出第二季
我都睇咗一陣就棄,近代歐洲背景我幾鍾意,有D鋼鍊FEEL
但睇極都唔知佢想做乜,好似無主線咁
反派擁有全知屬性 都好似幾好

睇落全知讀者都幾似
無咁複雜 主角反派唔會聖母上身

仲有套 魔物養育之子

不過唔係出好多集 講到入學校
暫時都係傳統王道 無乜特別
反派擁有全知屬性呢套我都覺唔錯
一開始有少少全知feel既但去到城巿已經冇乜
唯一唔好係女主角性格令人好唔舒服, 我直程想飛哂佢戲份
點解韓漫男主既女人唔係隱形就係變態既多...
同埋男主既能力感覺上冇全知果個咁特別
webtoon最近納米魔神第二季分咗出黎俾人屌到拆天
最近迷上 歡迎加入超越者學院 同 清掃工

歡迎加入超越者學院 本來係好普通嘅作品
但最近個話

https://m.webtoons.com/zh-hant/fantasy/welcome-to-super-academy/%E7%AC%AC37%E8%A9%B1/viewer?title_no=4723&episode_no=38

到底當時作者畫個陣領悟咗啲咩

清掃工就整體人設同故事都算吸引
唔會有d好on9 嘅情節,可以用腦睇
洞洞雜貨鋪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞