Router路由器 集中討論區(1)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
話說買cat6線可以去邊買 好似話黃金果d好多假野黎 有無牌子野真cat6又唔貴

高登間博智定弱智
堅野

但唔會平
15米已經百幾蚊

我諗住買1米度果d咋
只係for modem插router
router插pc
所以唔洗咁長
一米大約幾錢?

無留意有無一米

但一米咁撚短
都唔洗執著牌子
話說買cat6線可以去邊買 好似話黃金果d好多假野黎 有無牌子野真cat6又唔貴

高登間博智定弱智
堅野

但唔會平
15米已經百幾蚊

我諗住買1米度果d咋
router插pc
所以唔洗咁長
一米大約幾錢?

無留意有無一米

但一米咁撚短
都唔洗執著牌子

就係話見一米果d 腦場好多假線 所以想買穩陣d 廢事走咁多轉又撚9自己

高登間博智定弱智
堅野

但唔會平
15米已經百幾蚊

我諗住買1米度果d咋
router插pc
所以唔洗咁長
一米大約幾錢?

無留意有無一米

但一米咁撚短
都唔洗執著牌子

就係話見一米果d 腦場好多假線 所以想買穩陣d 廢事走咁多轉又撚9自己
用緊bb1000 所以唔想中伏連100mb都無
咁啱轉台轉用網上行2×1000MB,諗緊一條線直接入MacBook,另外一條線入router比成個屋企用, 想問ac68u同r7000邊隻set up冇咁麻煩乾手淨腳? (另外追完post都唔知邊隻平啲,其實係想買平啲個隻)

利申: 之前用HKBN BB唔知乜Q (因為係屋企人裝不過佢而家搬咗出去) router用Asus RT-N56U

R7000平啲,但Asus既firmware就好好多,比較多功能同user friendly啲

R7000就留意下用唔用smart connect喇
即係合併雙頻一個SSID ROUTER做分配 不過分開用好D

2.4G咪SET返頻道1或6或11
5G SET 3位數頻道
地區轉US
300M樓下開D.QOS

無咩SET

唔該哂
上網睇r7000好似賣緊$8xx? 想問旺角深水埗邊度買到最平

高登間博智定弱智
堅野

但唔會平
15米已經百幾蚊

我諗住買1米度果d咋
router插pc
所以唔洗咁長
一米大約幾錢?

無留意有無一米

但一米咁撚短
都唔洗執著牌子

淘啦 穩定行9xx mb

有無link 綠聯果d?
AC58U 定 EA6350 v3

我都諗緊依個問題
咁啱轉台轉用網上行2×1000MB,諗緊一條線直接入MacBook,另外一條線入router比成個屋企用, 想問ac68u同r7000邊隻set up冇咁麻煩乾手淨腳? (另外追完post都唔知邊隻平啲,其實係想買平啲個隻)

利申: 之前用HKBN BB唔知乜Q (因為係屋企人裝不過佢而家搬咗出去) router用Asus RT-N56U

R7000平啲,但Asus既firmware就好好多,比較多功能同user friendly啲

即係合併雙頻一個SSID ROUTER做分配 不過分開用好D

地區轉US

無咩SET

唔該哂
上網睇r7000好似賣緊$8xx? 想問旺角深水埗邊度買到最平

8字頭己經ok入得手

我都諗緊依個問題

對linksys無咩好感

高登間博智定弱智
堅野

但唔會平
15米已經百幾蚊

我諗住買1米度果d咋
router插pc
所以唔洗咁長
一米大約幾錢?

無留意有無一米

但一米咁撚短
都唔洗執著牌子

淘啦 穩定行9xx mb

有無link 綠聯果d?

【绿联 六类无氧纯铜网线CAT6双绞跳线2/5/15/30米室外8芯千兆网线】,复制这条信息¥na5G0WGFict¥后打开👉手机淘宝👈

呢條 要買趁早 我見官方店已經斷晒貨
高質純銅cat6黎 我剪過黎睇 都ok

thz 巴打

地區轉US

無咩SET

唔該哂

8字頭己經ok入得手

好 岀糧狗衝去買

地區轉US

無咩SET

唔該哂

8字頭己經ok入得手

好 岀糧狗衝去買

留名等睇報告

我都諗緊依個問題

對linksys無咩好感

我電腦白痴,都係聽fd講
Linksys ea6350 vs Asus ac58u vs netgear r7000
諗爆頭
曼近入手左netgear r6220 發現穿牆有d弱
用緊hkbn 1000, 插lan去ps4測速得90幾,係咪條lan要買過?用緊ps4原裝lan
同埋電腦上左routerlogin.com 之後手機app 好似冇左admin 功能,係咪正常?可唔可以用返手機app做admin?
Linksys ea6350 vs Asus ac58u vs netgear r7000
諗爆頭

r7000

我屋企400尺公屋用得晒?
近入手左netgear r6220 發現穿牆有d弱
用緊hkbn 1000, 插lan去ps4測速得90幾,係咪條lan要買過?用緊ps4原裝lan
同埋電腦上左http://routerlogin.com 之後手機app 好似冇左admin 功能,係咪正常?可唔可以用返手機app做admin?

諗爆頭

r7000

三隻都唔同級數,點比?
諗爆頭

r7000

三隻都唔同級數,點比?

落喲鋪頭睇都係600 700 900
想問吓各位1000M用家 你哋實際用wifi download嘢嘅時候有幾快?
小弟最近換咗部枱機 買咗隻asus usb-ac68嚟上網 router用緊濕鳩tp link c7
speedtest結果上下載都係600Mb左右
但喺啲大網站(steam, google drive之類) download得7~12MB/s
我想問吓依種情況係isp有問題定係我硬件bottlenecking
諗爆頭

r7000

三隻都唔同級數,點比?

落喲鋪頭睇都係600 700 900

你啲價咁貴既?
睇返price.com,三隻最平分別係$400幾、$500幾、$800幾先啱。最大分別係R7000係三天線收發而其餘兩隻係雙天線收發,AC58U有MU-MIMO而其餘兩隻冇
想問吓各位1000M用家 你哋實際用wifi download嘢嘅時候有幾快?
小弟最近換咗部枱機 買咗隻asus usb-ac68嚟上網 router用緊濕鳩tp link c7
speedtest結果上下載都係600Mb左右
但喺啲大網站(steam, google drive之類) download得7~12MB/s
我想問吓依種情況係isp有問題定係我硬件bottlenecking

其實各位測速要注意
Mb/s 同 MB/s 關係
最近入手左netgear r6220 發現穿牆有d弱
同埋電腦上左http://routerlogin.com 之後手機app 好似冇左admin 功能,係咪正常?可唔可以用返手機app做admin?

有無巴打解答到?佢d speedtest唔係好穩定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞