Edan Lui 呂爵安討論區 5丨Chat With Mr E

411 回覆
19 Like 60 Dislike
.
大家都知E先生好多身份,喺舞台上係man爆嘅霸總,喺公司就會變氣質優雅嘅呂秘書,返到屋企又會變唔講嘢嘅安安,除咗唔同衣著造型幫我瞬間轉換身份外,香氣對投入角色都好重要😎

Acqua di Parma節日限定香氛蠟燭禮盒包裝好有心思,將節日靈感結合9種幸運符號,有創意得嚟又好似我咁sweet🫰🏻打開聞下仲發現每款香氛同我襯到絕

Portafortuna簡直係為霸總安身訂造嘅香氛,馥鬱雪松配上神秘嘅皮革,交替出高冷感,後調又散發著沉穩嘅廣藿香與辛暖嘅肉桂香,呢種外冷內熱嘅強烈反差瞬間令人心跳加速💓💓💓

Neve Fresca就好似時尚淡雅嘅呂秘書,清晨被香檸檬果香喚醒,日光下瀰漫著淡雅清新嘅柑橘花香調,舒適麝香與白檀木香直抵心靈深處,綻放無處安放嘅魅力~

爵安返到屋企當然想休息下,Bosco草木調香芬蠟燭令屋企散發若隱若現嘅雪松香氣,係呢個幽深恬靜嘅大自然愜意下享受me time真係好relax

今個聖誕🎄你想邊個E先生陪你過呢😘

@acquadiparma #AcquadiParma #holiday #ItalianLifestyle

.
知唔知點解Edan發燒好大獲?
.
.
.
.
.
.
.
因為
.
.
.
.
E發不可收拾👌🏻

#我冇燒壞腦🧠
#仲係好creative😎
#瞓醒好咗啲👏🏻
#好似好耐冇發過燒了🤒
#啱啱好可以睇社內😍
#開電視啦喂📺
#Alfred的最後5天🥺

.
可以見到鋼鐵直男Alfred嘅天數剩餘:
3️⃣天🥹

#Alfred身世大揭秘
#Alfred有時又真係蠢咗啲🤒
#唔抵幫😶‍🌫️
#知錯了🥹🥹
#唉成個A0咁🤭

.
2 days left!!🥹
今日po下阿佛同爺爺嘅合照先👴🏻😘

哩次應該係繼《臺灣文西Only You》後第一次再同家英哥合作🥹嗰陣家英哥帶住我哩個啱啱出道咩都唔識嘅傻仔拍節目,成件事真係好奇妙同好深刻
所以好開心今次可以有哩個機會再合作,真係超正超好玩,希望快啲可以又有下次!😘😘

Btw阿佛嘅爺爺咪姐係。。。。。。。

老佛爺?😀

#社內相親
#一日一爛gag
#醫生遠離我

.
《社內相親》正式大結局了!🎉🎉👏🏻👏🏻

謝謝大家這三個星期陪伴著「阿佛」成長,也要謝謝每一位勞苦功高的台前幕後,辛苦大家了!🙏🙏🥹🥹特別鳴謝導演和編劇給了很大的自由度我們,又不厭其煩地回答我劇本上的疑問,多謝 @gurt_wong @ah_cal 😘😘

一直都很想參演「愛情偶像劇」,很想當一次韓劇中的「Oppa」😆這次也算完了自己的一個小心願吧🤣
這次的角色也跟自己以往演繹的很不一樣,大家有感受到Alfred的「溫柔」和「暖洋洋」嗎?😇

謝謝製作組讓我有機會體驗Alfred這個角色,自己這次也花了一些心思和放了一些自己想試驗的想法進去。看完自己的表現後,又有了一些新的insight,期待下次試煉的機會!😎

也要特別感謝第一次合作的映書! @shamshirley
我自己很清楚Alfred映書的感情線將會是此劇很重要的元素,所以不知那來的膽子我第一次圍讀時就走去跟shirley說:「哩套劇我哋要一齊做得好先會好睇,你好我好大家好,我哋有咩就坦白傾啦。」
感謝shirley姐的信任和專業🙇🏻希望大家都「看得順眼」啦😆

再見了章成勳Alfred!祝你同映書白頭到老,永遠都幸福快樂👩🏻‍❤️‍👨🏻

咦。。。。同Alfred講拜拜咪姐係。。。。

拜佛?

#社內相親
#Alfred
#章成勳
#阿佛
#拜佛
#冇得再食字了

.
Get back into the swing of things🕺🏻

.
大媽安出沒注意⚠️

#去旅行梗係要打卡
#唔打去嚟幹什麼
#你說對不對
#MIRRORTIME

.
能夠連續兩年成為全球百大型男,真的感恩感恩🙏
相信我爸爸媽媽也沒有想過他們的基因加起來竟然會是全球第72「型」的男生🙎🏻‍♂️我也真的算是為他們的DNA爭光了🙌🏻
也可能是太型的關係,大會很可愛地把我職業的英文反轉了,相信編輯應該在製圖的時候被我迷暈了吧☺️

今屆令我感很高興的是我進步了🥹🥹比上年進步了一名!!👏🏻
大家是不會想像到我在這一年為了令自己更型是花費了多少功夫和努力😭唉,全球的競爭果然很大😪
不過樂觀點來看,以這個每年進步一名的pattern來看,我相信在71年後,當我97歲的時候,我應該會是「全球第一型男」吧🥇🥰

但有樣令我失望的是,我今年輸給了碧咸。☹️
他今年進步太多了,由上年的87躍升至68。。。。😭😭
唉,今年就先讓他一次,下年我會捲土重來的!😠

#全球百大型男安
#唉我都唔想咁型
#我賣搞笑㗎嘛
#咸爺你睇住嚟
#寫落cv

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞