Edan Lui 呂爵安討論區 5丨Chat With Mr E

411 回覆
19 Like 60 Dislike
求原價飛
Cls
非常正能量 好鼓舞 好過Chat MrE
呂爵安(Edan)首次個人演唱會舉行在即,他仍抽出時間製作了2首新歌,先推出的是《Again!》。Edan請來《膠戰》好友岑珈其、徐浩昌(肥腸)及黃正宜(阿正)參與拍攝。他說......
https://ol.mingpao.com/ldy/showbiz/latest/20230823/1692770509759

#明報 #明報OL #呂爵安 Edan Lui 呂爵安
求原價飛
tg@sync1122
求 27號 $1080 飛,兩連
可接受原價+$300
有27號單丁,想換26號

求星期六580 兩連
水產找到兩盤 核輻射的日本
https://lih.kg/3479676
呂爵安(Edan)首次個人演唱會明晚(25日)開鑼~
https://ol.mingpao.com/ldy/showbiz/latest/20230824/1692853413941

#明報 #明報OL #呂爵安 Edan Lui 呂爵安
《EDAN LUI “IN MY SIGHT OF E” SOLO CONCERT 2023》倒數兩日,Edan呂爵安做最後衝刺推出新歌,繼全新廣東歌《Again!》後,今日火速再推出首支國語兼跳唱作品《霸道總裁》,完全一次過滿足爵屎兩個願望!

Edan一直好想扮演霸道總裁嘅角色,今次如願成為「呂總裁」,佢尤其欣賞小崔填嘅歌詞,「好有Feel,係講點樣用好霸道嘅形式去追女仔,講緊點樣霸道地為你好對你好,係好正嘅一份歌詞。」《霸道總裁》雖然係國語歌,但Edan冇特別去上國語堂,佢透露錄音時間同廣東話差不多,仲直言:「大家都知我廣東話咬字本身爭啲啦!其實由細到大都鍾意聽國語歌,所以發音或唱上去冇話好大嘅差別。」Edan反而覺得新歌節奏部分比較難,「有少少R&B又輕快嘅曲風,要捉摸到跳唱輕鬆又Lay Back少少感覺係有啲難,特別係Chrous部份,節奏嘢難少少。」

Edan為演唱會全力衝刺,雖然未有時間拍《霸道總裁》嘅MV,但佢表示演唱會後拍dance version MV,「今次希望演唱會前出到,等大家可以聽到,演唱會時就可以投入啲!」除咗新歌,佢亦匯報綵排進度,「都合格,所有嘢定好晒,而家Rehearsal練習中,更加圓滿佢,希望可以帶到一個好好嘅演唱會俾大家睇,可以睇到唔同嘅嘢。」

即上Viu睇片(Link in story too)
【足本訪問:演唱會倒數兩日推全新國語跳唱作品 「呂總裁」感歌詞霸道追女仔好有Feel】https://bit.ly/44nhV86

記得Subscribe Viu1HK嘅YouTube Channel,Follow埋IG同Facebook page呀👇🏻

.
今晚見❤️
#InMySightOfE
#第一場
#GoodShow

有片︱劇透
呂爵安演唱會頭場
扮Anson Lo、Jer及姜濤爆笑
變身熊仔玩民意投票

▶️請到留言撳link睇片

#呂爵安 #Edan Lui 個人演唱會2023《EDAN LUI “IN MY SIGHT OF E” SOLO CONCERT 2023 》今晚亞博開鑼,演唱會準八時半開場。爵安以黑色背心晒老鼠仔出場,現場先播爵安錄音,表示這個演唱會最聽民意,會按觀眾尖叫分貝揀第一首歌,提供選擇包括《小諧星 》、《 #E先生連環不幸事件 》及《My Apple Pie》,最後由爵安「欽點」選唱《Chat Mr.E》。唱到第三首、五月天的《離開地球表面》更呼籲全場站起來。

【另類影片向Anson Lo、Jer 及姜濤「致敬」】
唱畢頭三首之後播片,劇情講團隊開會,表示接下來爵安換衫需時,要爭取時間播片換衫。於是爵安便發揮小宇宙,包括模仿 #AnsonLo #盧瀚霆 的演唱會片,但就以超chok look 淋雨谷老鼠仔兼反白眼;之後爵安再扮 #柳應廷 藝術tone拍片,「一個銀河系,九大恆星圍住佢轉嗰啲呀」。《水刑物語》響起,爵安在人肉九大恆星中以「水貨安tone 」唱歌,全情投入。他還特別強調唇妝,顏色艷麗搶眼。

最後爵安重演 #姜濤 在solo con 上、在 #姜濤灣 舉燈牌一幕,謂要感動全場觀眾。片中爵安舉起姜濤燈牌,「當Edan 化身姜糖」,在銅鑼灣街頭大叫,但天氣不似預期。爵安大叫:「咁大雨嘅!我自己玩自己呀!喺公司拍咪算囉!姜濤好乞人憎呀!」

【扮熊公仔跳舞 「$1,080想睇我除衫?」】
之後舞台亮燈,一眾舞者及巨型小熊在台上跳舞,現場氣氛熱烈。跳完舞之後,留下巨型熊公仔在台上。巨熊是爵安扮的。

爵安脫下熊公仔頭套,大呼好熱,由工作人員幫他脫下公仔衫。有爵屎大叫除衫,爵安笑:「$1,080想睇我除衫?」又問大家方才有沒有相信那個「民意投票」是真,還沾沾表示大家一定有中伏。

【背中紋身look:壞唔壞過凱婷?】
爵安又問大家出場那個背心紋身look如何,笑道:「壞唔壞過凱婷?知我咩料啦!我大唔大隻呀?」爵屎齊說大隻,爵安便說:「又氹我喇,都無時間操!」

之後獻唱《 #小諧星 》唱畢飲水,他笑:「放心,我唔會學Anson Lo 咁『咕嚕咕嚕』咁飲水。」

在跳唱新歌《 #霸道總裁 》時,爵安在小舞台狂熱跳舞,更發生爆衫事件,小deep V 變成大deep V,打趣
謂「畀大家見多一吋添」,連忙轉身整理。

#娛壹

求26 號 1080 2張
加錢 PM 我

正印講得啱真係好大隻
求單丁任何位
聽朋友講個show垃圾到仆街

所謂全能藝人,只係樣樣炒埋一碟,樣樣識,無樣精

畀1000蚊睇佢唱鄉音歌,巴黎驚驚,6膠,唱1+1=阿E……
網上睇片都睇到人尷尬
睇啲story佢隻隻歌都臨近走音邊緣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞