香港新片資訊交流 / 戲院會員優惠全攻略 #5

1001 回覆
21 Like 5 Dislike

主要好似係無提過網上買手續費者
如果入左會都係要...咁就無咩興趣
都唔係成日睇戲

入會都要手續費。

咁算...
一年都係睇幾套only

其實呢個世界有樣東西叫借比親朋好友用
佢有折 你儲分

平時睇戲
有時就九龍塘
上次就megabox
有時又油麻地 比較多就鑽石山
咩院線都有
唔通why not both 全部入哂咩

我就係入左呢4間
Broadway Cinephile
Metroplex VIP
UA 星級
MCL plus

唔係成日睇...
岩岩見到個POST入來望望...
然後我自己就呢個月生日
諗下好似入會都唔差咁...

揀緊你成日去的入lor

thx巴打
Golden Scene 榮譽發行【《風河谷謀殺案》 (Wind River) 正式預告片 即將上映】

★康城影展「一種關注」單元 最佳導演
★2017年辛丹斯電影節 全球首映
★探索美國邊疆蠻荒之地,暴力罪惡三部曲最終章

《毒裁者》《非正常械劫案》金像提名最佳編劇
泰勒謝里丹 Taylor Sheridan 首部自編自導作品
《復仇者聯盟》系列 謝洛美維拿 Jeremy Renner x 伊莉莎伯奧森 Elizabeth Olsen

【 故事大綱 】
捕獵專家科里(謝洛美維拿 飾)在風河印第安保護區的冰天雪地中,發現了一具少女屍體。聯邦調查局派遣新紮探員珍(伊莉莎伯奧森 飾)前往調查,但偏遠荒野的炎寒天氣和孤立感令她措手不及,於是她僱用科里引路,二人深入彌漫著暴力和淒冷氣氛的犯罪現場。在浩瀚無情的曠野之中,自然法則壓倒人與法律,生死懸於一線,追查真相是與兇手追逐角力,更是與時間和大自然競賽。

https://www.youtube.com/watch?v=5Vxawyj4gRw

正呀

咁算...
一年都係睇幾套only

其實呢個世界有樣東西叫借比親朋好友用
佢有折 你儲分

平時睇戲
有時就九龍塘
上次就megabox
有時又油麻地 比較多就鑽石山
咩院線都有
唔通why not both 全部入哂咩

我就係入左呢4間
Broadway Cinephile
Metroplex VIP
UA 星級
MCL plus

唔係成日睇...
岩岩見到個POST入來望望...
然後我自己就呢個月生日
諗下好似入會都唔差咁...

揀緊你成日去的入lor

thx巴打

Welcome
留明
留明

Btw 星期五晚 出貓特攻隊

星期六 軍艦島

Annabelle 2
emoji movie imdb 1.4分
好有衝動入場睇下係咩事

don't
emoji movie imdb 1.4分
好有衝動入場睇下係咩事

don't

你睇左?
Golden Scene 榮譽發行【《風河谷謀殺案》 (Wind River) 正式預告片 即將上映】

★康城影展「一種關注」單元 最佳導演
★2017年辛丹斯電影節 全球首映
★探索美國邊疆蠻荒之地,暴力罪惡三部曲最終章

《毒裁者》《非正常械劫案》金像提名最佳編劇
泰勒謝里丹 Taylor Sheridan 首部自編自導作品
《復仇者聯盟》系列 謝洛美維拿 Jeremy Renner x 伊莉莎伯奧森 Elizabeth Olsen

【 故事大綱 】
捕獵專家科里(謝洛美維拿 飾)在風河印第安保護區的冰天雪地中,發現了一具少女屍體。聯邦調查局派遣新紮探員珍(伊莉莎伯奧森 飾)前往調查,但偏遠荒野的炎寒天氣和孤立感令她措手不及,於是她僱用科里引路,二人深入彌漫著暴力和淒冷氣氛的犯罪現場。在浩瀚無情的曠野之中,自然法則壓倒人與法律,生死懸於一線,追查真相是與兇手追逐角力,更是與時間和大自然競賽。

https://www.youtube.com/watch?v=5Vxawyj4gRw

正呀

幾時上
準備好了
如果emoji係迪士尼出會唔會好d
至少迪士尼有質素保證
觀摩終極爛片既機會唔係咁多,仲要動畫
準備好了

等你報告
開頭個短片仲好笑啲
只能夠講,個故仔根本唔係拍成長片既料,夾硬拖長,似睇緊廣告雜誌
今個禮拜啲戲有無人睇左?
Emoji 鯊海 黑金
Emoji 鯊海 黑金

鯊海同黑金我應該過兩日會睇
Emoji 鯊海 黑金

鯊海同黑金我應該過兩日會睇

鯊海
海底版Gravity
想知Mandy Moore 究竟講左幾多句I'm so scared
只能夠講,個故仔根本唔係拍成長片既料,夾硬拖長,似睇緊廣告雜誌

咁我passed 了
Emoji 鯊海 黑金

黑金睇埋

唔係必睇

劇本處理太平鋪直敘

有點悶
Emoji 鯊海 黑金

黑金睇埋

唔係必睇

劇本處理太平鋪直敘

有點悶

主角心理描寫好不足
搞到有啲似路人甲
2017 新片上映時間 更新至 3.8.2016
(資料由 馬SIR、我要五隻貓、狗和狼的時間、公司雲蜘蛛、蛋大身細、雪人也出火 等巴打提供及整理)

8月3日
建軍大業
電影多啦A夢:大雄之南極凍冰冰大冒險
47 Meters Down (鯊海47米)
The Emoji Movie (Emoji大冒險)
Our Kind of Traitor (黑金叛逃)

8月10日
悟空傳
軍艦島
名偵探柯南劇場版:唐紅的戀歌
Ballerina (天使愛芭蕾)
Snatched (帶著老母去旅行)
L'amant Double (分裂性遊戲)
Annabelle: Creation (詭娃安娜貝爾:造孽)
March of Penguins 2 (小企鵝大長征 2)
*特別放映 我的毒男叔叔
*特別放映 劇場版 魔法科高中的劣等生:呼喚繁星的少女

8月17日
銀魂
鮫珠傳
青春戰記
I.T. (I.T.反監控)
Bad Genius (出貓特攻隊)
On Body and Soul (夢鹿情緣)
The Hitman's Bodyguard (保鑣救殺手)
The Autopsy Of Jane Doe (無名屍詛咒)

8月24日
俠盜聯盟
星光少男:彩虹舞台
Dangal (打死不離3父女)
A Dog's Purpose (再見亦是狗朋友)
*特別放映 Little Men (窮朋友.富朋友)

8月25日
殺破狼.貪狼

8月26日
星光少男:榮耀之爭

8月31日
私人會所
東京喰種
脫皮爸爸
青年警察
蠟筆小新劇場版:外星人噼噼怪來襲!!
Good Time (命中有罪)
The Dark Tower (黑魔塔)

聲稱8月
*特別放映 愚行錄

9月1日
極闘5

9月7日
西謊極落 : 太爆.太子.太空艙
IT (小丑回魂)
Kidnap (綁架大追捕)
American Made (巴利薛爾:飛常任務)

9月8日
The Zookeeper's Wife (烽火動物園)

9月14日
天生不對
黑白迷宮
Baby Driver (寶貝神車手)
The Beguiled (美麗有毒)
Survival Family (求生走佬Family‬)
An Inconvenient Sequel: Truth to Power (絕望真相2)

9月21日
我們的6E班
紅衣小女孩2
Walk with Me (與正念同行)
Kingsman: The Golden Circle (皇家特工:金圈子)

9月28日
狂獸
閨蜜2之單挑越南黑幫
Colossal (美女變怪獸)
Flatliners (靈異空間)
Sleepless (單打毒鬥)
The LEGO NINJAGO Movie (LEGO旋風忍者大電影)

聲稱9月
The Big Sick (情人眼裡巴基斯)
What Happened to Monday?

10月5日
Victoria & Abdul (維多利亞女王:日不落奇緣)
Berlin Syndrome
Blade Runner 2049 (銀翼殺手2049)

10月12日
Before I Fall (7刻時空)
The Foreigner

10月19日
Geostorm (人造天劫)
The Snowman
The Mountain Between Us (愛情高峰險)
The Man with the Iron Heart

10月26日
煙花,應該和誰看
Jigsaw (恐懼鬥室 之 狂魔再現)
Wonderstruck (童幻逆緣)
Thor: Ragnarök (雷神奇俠3:諸神黃昏)

聲稱10月
一步之謠
常在你左右
Parks

11月2日
Battle Of The Sexes

11月9日
Daddy's Home 2 (左兩爸 右兩爸)

11月16日
Justice League (正義聯盟)

11月23日
Happy Death Day

11月30日
Wonder (奇蹟男孩)
Murder on the Orient Express (東方快車謀殺案)

聲稱11月
空手道
女士復仇
冰封俠2 時空行者

12月14日
Star Wars: The Last Jedi (星球大戰:最後絕地武士)

12月21日
Coco (玩轉極樂園)
Paddington 2 (柏靈頓2)
The Greatest Showman (大娛樂家)
Jumanji: Welcome to the Jungle (逃出魔幻紀:叢林挑機)

12月28日
Pitch Perfect 3 (完美巨聲幫3)

待定
紅海行動
大樂師.為愛配樂
美好的意外
再審
Radiance
東京夜空最深藍
尋找一生未完的約定
Raw (舐血成人禮)
Chronic (非常看護)
Loveless
Unlocked (恐襲解碼)
Wind River (風河谷謀殺案)
Wish Upon
In the Fade
The Square
The Last Face (戰地仁心)
Loving Vincent
Jupiter’s Moon
April’s Daughter
A Man of Integrity
The Double Lover
120 Beats Per Minute
Overdrive 非常速盜 10月
好似係
好似係

咩黎??
好似係

咩黎??

10月好似係另一套,呢套唔記得咗
好似係飛車片
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞