香港新片資訊交流 / 戲院會員優惠全攻略 #5

1001 回覆
21 Like 5 Dislike
有冇人買咗飛睇奧海城 the sky 嘅張國榮回顧展?

我今日睇《烈火青春》都幾失望⋯
放映前出咗張 Flip 話受片源所限,影片質素有所影響
感覺有如睇 DVD ⋯⋯
仲要係喺 16:9 畫面入面播 4:3 再 Letterbox⋯⋯

之後三個禮拜嘅我都唔敢買了⋯⋯

4:3 再 Letterbox

坐後排果啲

仲要係喺 16:9 畫面入面播 4:3 再 Letterbox⋯⋯

坐後排果啲

情懷野就係咁

坐後排果啲

情懷野就係咁

無得修復?
心跳紐約真係幾一般
最尾咁樣真係
心跳紐約真係幾一般
最尾咁樣真係

十足十大台啲劇
心跳紐約真係幾一般
最尾咁樣真係

十足十大台啲劇

前面懶詩意懶哲理,越睇越覺得不妙
留名
係咪真係有電影公司mon post
講完無耐,獵殺星期一真係搬左,依家改10月上

係邊度睇到十月上?
諗緊用唔用DNS/VPN netflix US睇
係咪真係有電影公司mon post
講完無耐,獵殺星期一真係搬左,依家改10月上

係邊度睇到十月上?
諗緊用唔用DNS/VPN netflix US睇

UA Films IG

坐後排果啲

情懷野就係咁

無得修復?

之前電影資料館播果陣都係得d-beta copy

坐後排果啲

情懷野就係咁

無得修復?

舊港產片要修復真係要花心機,特別係果d版權唔知去左邊個度的戲
黎緊套IT ua又唔上?
今個星期有咩好戲
今個星期有咩好戲

IT
Tom Cruise 套有興趣都可以睇下
兩套都唔啱就等下禮拜Baby Driver
今個星期有咩好戲

IT
Tom Cruise 套有興趣都可以睇下
兩套都唔啱就等下禮拜Baby Driver

唔知 Baby Driver 票房出黎會係點
明珠台:9月電影快遞

9 Sep, 2017 Sat 21:30
Movie of the Month:
Ant-Man 蟻俠

9 Sep, 2017 Sat 25:50
Late Late Show:
The Tree of Life 生命樹

10 Sep, 2017 Sun 21:30
Weekend Blockbuster:
Mission: Impossible Ghost Protocol 職業特工隊 鬼影約章

16 Sep, 2017 Sat 21:30
Battleship 超級戰艦:異形海戰

16 Sep, 2017 Sat 24:35
The Amazing Spider-Man 蜘蛛俠:驚世現新

17 Sep, 2017 Sun 21:30
The Other Woman 小三大聯盟

23 Sep, 2017 Sat 21:30
Men in Black 3 黑超特警組3

23 Sep, 2017 Sat 25:35
Paranoia 無間暗戰

24 Sep, 2017 Sun 21:30
Let’s Be Cops 我要做差佬

30 Sep, 2017 Sat 21:30
Iron Man 3 鐵甲奇俠3

30 Sep, 2017 Sat 26:05
The Next Three Days 驚劫72小時

等埋聽日先出場次先再睇啦
今個星期有咩好戲

愚行錄 同 IT

等埋聽日先出場次先再睇啦

會上,啱啱見到廣告
app即將上映淨係顯示kingsman
唔該晒,睇嚟今個星期又要睇兩套,IT加愚行錄

冇人睇呢套??
出奇地好笑同爆谷

冇人睇呢套??
出奇地好笑同爆谷

Salma
聽講安樂買左第三次殺人同黑澤清套散步的侵略者
9月7日
百老匯yoho imax 上小丑回魂
UA imax 上 American made

UA D預售消失左
有冇人試過ua 登入唔到
帳號/密碼冇錯,apps一時ok一時唔得
搞個繼會都要睇彩數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞