香港新片資訊交流 / 戲院會員優惠全攻略 #5

1001 回覆
21 Like 5 Dislike
搞咩"俠盜聯盟"冇人睇?
好撚多位
【印泰電影發威】《打死不離三父女》開畫冠軍 《出貓》三星賀票房破800萬

睇d 開心新聞
恭喜2片創票房佳績 👍🏼👍🏼👍🏼
http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20170824&s=7018882&a=57120914

中午已經出新聞話票房冠軍係咪早左少少

其實都係 

電影發行朋友都話出貓特攻隊台灣hit 好多
香港

咁唔同市場唔同反應有乜咁出奇

香港排外真係數一數二
介紹呢套泰片或者依家Amir套印度片,可能都會有一堆人既反應係
吓,泰國/印度?咩黎架唔慌好睇,咪搞啦

*排比自己落後既外

港產片一樣

其實香港上到正場嘅印度片都好好睇
好撚多位

預左啦
好撚多位

預左啦

富山春宮圖
閃光少女
10月5日
好撚多位

預左啦

富山春宮圖

等我聽日去做下白老鼠,睇吓係咪咁差
好撚多位

預左啦

富山春宮圖

豆瓣今日 5.7/10
最平仲唔係美國運通白金卡

全港百老匯、PALACE或AMC戲院星期四及星期五3D及2D戲票「買一送一」; 3D及2D戲票全年85折優惠
好撚多位

預左啦

富山春宮圖

豆瓣今日 5.7/10

IMDb 6/10
今日上網睇都嚇一嚇,即日都仲有好多位
聽日朗豪坊最早8點4係咩玩法
咁票房開7點50定8點

呢幾套咩嚟
乜而家短片比賽會係戲院上咁高級嫁咩
From驕陽:

【《莫莉遊戲》(暫譯)《Molly's Game》先導預告登場!】
【真人真事!揭開荷里活地下賭局真相!】

《時代教主:喬布斯》(Steve Jobs)、《社交網絡》(The Social Network) 荷里活最炙手可熱金像編劇艾倫索金(Aaron Sorkin)首部自編自導作品!《火星任務》(The Martian)、《星際啟示錄》(Interstellar) 金像提名女星謝茜嘉謝西婷(Jessica Chastain)化身賭后,挑戰奧斯卡影后寶座!

全美國最神秘的撲克賭局,荷里活影壇巨星、全球富豪權貴,不惜賭注齊齊入局,賭至不能抽身,最後更引來FBI及死亡危機…幕後主腦竟是只有26歲的莫莉布林(Molly Bloom)?曾是世界頂尖滑雪選手,她如何變身掌控神秘牌局的傳奇「女賭神」?

《莫莉遊戲》至底是賭?千?騙?計?矚目題材加上台前幕後強大班底,全球觀眾極度期待!

《Molly's Game》巨星雲集 即將開局

#滑雪滑到變賭后 #荷里活神秘賭局 #好想知有邊啲影壇巨星 #呢舖大定細 #百家樂定話事啤 #小編其實唔識賭 #只識潛烏龜同七級豬 #要幾巨星富豪先可以加入
#mollysgame #MollyBloom #JessicaChastain #謝茜嘉謝西婷 #AaronSorkin #IdrisElba #艾迪斯艾巴 #KevinCostner #奇雲高士拿 #米高施拿 #MichaelCera #基斯奧當德 #ChrisODowd #巨星牌局 #莫莉遊戲
From驕陽:

【《莫莉遊戲》(暫譯)《Molly's Game》先導預告登場!】
【真人真事!揭開荷里活地下賭局真相!】

《時代教主:喬布斯》(Steve Jobs)、《社交網絡》(The Social Network) 荷里活最炙手可熱金像編劇艾倫索金(Aaron Sorkin)首部自編自導作品!《火星任務》(The Martian)、《星際啟示錄》(Interstellar) 金像提名女星謝茜嘉謝西婷(Jessica Chastain)化身賭后,挑戰奧斯卡影后寶座!

全美國最神秘的撲克賭局,荷里活影壇巨星、全球富豪權貴,不惜賭注齊齊入局,賭至不能抽身,最後更引來FBI及死亡危機…幕後主腦竟是只有26歲的莫莉布林(Molly Bloom)?曾是世界頂尖滑雪選手,她如何變身掌控神秘牌局的傳奇「女賭神」?

《莫莉遊戲》至底是賭?千?騙?計?矚目題材加上台前幕後強大班底,全球觀眾極度期待!

《Molly's Game》巨星雲集 即將開局

#滑雪滑到變賭后 #荷里活神秘賭局 #好想知有邊啲影壇巨星 #呢舖大定細 #百家樂定話事啤 #小編其實唔識賭 #只識潛烏龜同七級豬 #要幾巨星富豪先可以加入
#mollysgame #MollyBloom #JessicaChastain #謝茜嘉謝西婷 #AaronSorkin #IdrisElba #艾迪斯艾巴 #KevinCostner #奇雲高士拿 #米高施拿 #MichaelCera #基斯奧當德 #ChrisODowd #巨星牌局 #莫莉遊戲

呢套幾期待,原來香港有買,Jessica
BTW
Idris Elba 呢期都幾熱手

呢幾套咩嚟

坎坷影展wor
明珠台9月電影快遞
2 Sep, 2017 Sat 21:30
Weekend Blockbuster:
A Good Day to Die Hard 虎膽龍威 擇日開戰

2 Sep, 2017 Sat 25:20
Late Late Show:
The Three Stooges 三傻玩轉黐筋騷

3 Sep, 2017 Sun 21:30
The Lone ranger 獨行俠

9 Sep, 2017 Sat 21:30
Movie of the Month:
Ant-Man 蟻俠

9 Sep, 2017 Sat 25:50
The Tree of Life 生命樹

10 Sep, 2017 Sun 21:30
Mission: Impossible Ghost Protocol 職業特工隊 鬼影約章

16 Sep, 2017 Sat 21:30
Battleship 超級戰艦:異形海戰

16 Sep, 2017 Sat 24:35
The Amazing Spider-Man 蜘蛛俠:驚世現新

17 Sep, 2017 Sun 21:30
The Other Woman 小三大聯盟

23 Sep, 2017 Sat 21:30
Men in Black 3 黑超特警組3

23 Sep, 2017 Sat 25:35
Paranoia 無間暗戰

24 Sep, 2017 Sun 21:30
Let’s Be Cops 我要做差佬

30 Sep, 2017 Sat 21:30
Iron Man 3 鐵甲奇俠3

30 Sep, 2017 Sat 26:05
The Next Three Days 驚劫72小時
ua用生日飛洗唔洗對身份證?

呢幾套咩嚟

坎坷影展wor

估唔到係戲院搞
ua用生日飛洗唔洗對身份證?

pk, 續會無得改生日日期,仲諗住改早d.
【印泰電影發威】《打死不離三父女》開畫冠軍 《出貓》三星賀票房破800萬

睇d 開心新聞
http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20170824&s=7018882&a=57120914

其實都係 

香港

我明
但出貓deserve bigger noise

尋日睇完
好好睇
未上到神台既
但真係幾有驚喜

今日睇左!都真係唔錯
個個結局差少少。。。
好撚多位

預左啦

富山春宮圖

豆瓣今日 5.7/10

IMDb 6/10

依家見到劉華都驚驚地
睇左既巴打講下評價
奧斯卡最佳外語片開始提名,見到香港提名左七月與安生
奧斯卡最佳外語片開始提名,見到香港提名左七月與安生

好撚多位

預左啦

富山春宮圖

豆瓣今日 5.7/10

IMDb 6/10

依家見到劉華都驚驚地
睇左既巴打講下評價

頭先陪老母睇
馮大導竟然可以將一套神偷片拍到咁平舖直敘
d道具同對白重以為返左90年代
N年前套神偷諜影都重緊張過佢

睇d 開心新聞

其實都係 

香港

香港排外真係數一數二
介紹呢套泰片或者依家Amir套印度片,可能都會有一堆人既反應係
吓,泰國/印度?咩黎架唔慌好睇,咪搞啦

我都見識過

泰國好多好電影
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞