香港新片資訊交流 / 戲院會員優惠全攻略 #5

1001 回覆
21 Like 5 Dislike
等睇軍艦島
等睇軍艦島

e+去緊德福MCL
帶咗老母去YOHO睇軍艦島
佢喊到收唔到
帶咗老母去YOHO睇軍艦島
佢喊到收唔到

伯母平時都咁感性
http://www.hkfilmblog.com/archives/57139

同樣來勢洶洶的,還有張勳執導以八零年光州事件為背景的真人真事電影《逆權司機》,電影以德國記者Jurgen Hinzpeter透過一名的士司機協助下,從漢城(現稱首爾)來到光州,採訪政府鎮壓學生運動的事,並如何從軍方封鎖下逃離。當中德國記者由Thomas Kretschmann飾演,而載這位記者的士司機則由韓國影帝宋康昊飾演,合演的還包括柳海真與柳俊烈。電影雖然才於八月二日開畫,但至今累積入場亦達617萬,今天該會超越《軍艦島》。《逆權司機》在港由高先發行,將於九月在港上映。

高登先
等睇軍艦島

整體黎講真係好睇 啲大場面拍得幾精彩 最尾真係
不過我略嫌佢有啲位over左 但係都不失為一套佳作
等睇軍艦島

漏左 蘇志燮真係好正
等睇軍艦島

漏左 蘇志燮真係好正

型到爆
http://www.hkfilmblog.com/archives/57139

同樣來勢洶洶的,還有張勳執導以八零年光州事件為背景的真人真事電影《逆權司機》,電影以德國記者Jurgen Hinzpeter透過一名的士司機協助下,從漢城(現稱首爾)來到光州,採訪政府鎮壓學生運動的事,並如何從軍方封鎖下逃離。當中德國記者由Thomas Kretschmann飾演,而載這位記者的士司機則由韓國影帝宋康昊飾演,合演的還包括柳海真與柳俊烈。電影雖然才於八月二日開畫,但至今累積入場亦達617萬,今天該會超越《軍艦島》。《逆權司機》在港由高先發行,將於九月在港上映。

高登先

9月21日
等睇軍艦島

我覺得麻麻,好多野拍得有d過眼雲煙之餘,成件事的演繹都有d太一面倒。導演某d shot的處理都令我打個突 (不過budget大,要場面都有場面
論精彩程度,我覺得金知雲的《密探》(題材同樣係朝鮮人戰爭期間要反抗日本仔)勁過呢套
等睇軍艦島

我覺得麻麻,好多野拍得有d過眼雲煙之餘,成件事的演繹都有d太一面倒。導演某d shot的處理都令我打個突 (不過budget大,要場面都有場面
論精彩程度,我覺得金知雲的《密探》(題材同樣係朝鮮人戰爭期間要反抗日本仔)勁過呢套

軍艦島主要係太公式化,冇乜驚喜
密探我覺得個尾拖得太長,拖完又拖 但係緊湊程度高過軍艦島 開頭果場、火車果場同中間三條友見面都好正
《出貓》下星期四在港正式上映,三位主角鐵定19日殺到香港,屆時更會到apm戲院謝票見影迷。
等睇軍艦島

軍艦島主要係太公式化,冇乜驚喜
密探我覺得個尾拖得太長,拖完又拖 但係緊湊程度高過軍艦島 開頭果場、火車果場同中間三條友見面都好正

係,軍艦島的確係太公式化 所以就算佢大budget大卡士,我都唔係好滿足

高登先

係咪宋康昊果套
仲諗緊呢套講既題材香港唔熟,就算賣座都唔會有片商理添
有D韓片的確好好睇
但有D就唔知做乜
有D韓片的確好好睇
但有D就唔知做乜

呢層要問得利
BTW一步之謠係咪9月應該未穩?
呢套都有啲興趣,洲立唔該快啲
有D韓片的確好好睇
但有D就唔知做乜

呢層要問得利

跳左去10月?
有D韓片的確好好睇
但有D就唔知做乜

呢層要問得利

跳左去10月?

9定10都無所謂,最怕係唔聲唔聲抽起啫
【🙌🏻 #多謝高登先 問答環節 🙌🏻】

🎥 雖然未上映,但一於先聲奪人先送禮!你肯答,我肯送!📽

🔥 韓國一開畫已成為票房冠軍,本年度最快衝破500萬入場人次紀錄
🔥 踏入第二週依舊氣勢如虹,觀眾有加無減,有望突破1000萬觀影人數
🔥 實力派信心保證「國民影帝」宋康昊主演 #叔叔魅力沒法擋

只要留言答中張劇照係嚟自邊一套戲 (記得答香港譯名呀!) ,like Golden Scene Co. Ltd. - Film 再tag一個你會帶埋佢一齊入場睇嘅朋友,我地就會隨機抽出十個幸運兒,送出呢套電影嘅換票証兩張!

Golden Scene 榮譽發行:《_ _ _ _》 不日獻映 敬請期待!

#你今日like咗高登先未 #識睇韓片一定係咁睇 #此宋不同彼宋

----------
遊戲日期:即日至8月17日中午12點
結果公佈時間:8月28日下午6:00
*活動條款及細則:https://goo.gl/2rGTfx
《非常速盜》Overdrive 9月7日 限時玩命
https://youtu.be/N8OD22cL-LM

重諗住香港會唔上
天使愛芭蕾好睇
天使愛芭蕾好睇

原音版好少場

高登先

係咪宋康昊果套
仲諗緊呢套講既題材香港唔熟,就算賣座都唔會有片商理添

宋康昊 有d期待
香港係咪唔會上Logan Lucky ?
香港係咪唔會上Logan Lucky ?

睇卡士又唔係咁差,蘇德堡都算有知名度啦掛
不過香港發行商………… 好難知道佢地的盤算係點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞