香港新片資訊交流 / 戲院會員優惠全攻略 #5

1001 回覆
21 Like 5 Dislike
出貓 555萬票房now
今年sundance HK有無戲會上正場
Ingrid goes west 好似幾正
Pegasus Motion Pictures Limited 天馬電影 自2014 年推出以反貪為題材的《Z風暴》;2016年原班人馬攜手合作《S風暴》後;無論票房和口碑都得到外間認同。延續反貪系列,導演林德祿今年再次引領兩位男主角古天樂、張智霖,炮製全新一輯《L風暴》,並加入鄭嘉穎、鄧麗欣、栢天男等陣容。

故事講述ICAC (廉政公署) 陸志廉(古天樂飾),JFIU (聯合財富情報組) 劉保強(張智霖飾)分別偵查貪污及洗黑錢案,但苦無線索,這時廉政公署L組 (內部紀律調查組) 程德明(鄭嘉穎飾)收到舉報,指陸志廉收賄1200萬,陸無法辯解即時停職。

劉發現陸被誣陷, 並跟一直調查的洗黑錢案有著千絲萬縷關係,同時懷疑銀行主任游子新(栢天男飾)協助罪惡集團洗黑錢;陸冒險蒐集罪証卻遭禁錮,命懸一線.......

#反貪3 #L風暴 #黃百鳴 #林德祿 #古天樂 #張智霖 #鄭嘉穎 #鄧麗欣 #栢天男 #陳庭欣

你唔係仲嚟呀

拍到A風暴先完

其實啲zsl有冇特別意思定係鳩改? 淨係睇過第一集

啲名真係唔知乜L嘢事
過幾日去UA扣分睇kingsman IMAX先
打風最啱睇戲
打風最啱睇戲

八號風球戲院照開?
打風最啱睇戲

八號風球戲院照開?

大部分都開
打風最啱睇戲

八號風球戲院照開?

大部分都開

八號打風有邊間唔開門
打風最啱睇戲

八號風球戲院照開?

大部分都開

八號打風有邊間唔開門

順便清下堆戲,今個星期好似好多啱我,不過今次個風堅堅地,睇吓下午點先,第一次打風睇戲
9號風戲院仲開唔開 買左飛睇戲
mcl,ua,cc,百老匯都開。
嘉禾不清楚。

如果去唔到戲院,除百老匯要3日內換飛,其他都係7日。
買左1230飛 如果晏d落左波可以換晏就d場次?
mcl,ua,cc,百老匯都開。
嘉禾不清楚。

如果去唔到戲院,除百老匯要3日內換飛,其他都係7日。

3日咁仆街
戲院即場開始落飛
百老匯d會員贈卷乜柒戲都唔用得,多多限制
百老匯d會員贈卷乜柒戲都唔用得,多多限制

其實MCL coupon 都好多限制
三父女係咪仆左
我今日the sky 8點9 加埋無十人
三父女係咪仆左

btw the sky幾時轉左新飛,以前藍色咪幾好
依家變左幾長,銀包都攝唔到要渣住返屋企
三父女係咪仆左

早場啊

認真,網上有開心版 真係好影響票房
【印泰電影發威】《打死不離三父女》開畫冠軍 《出貓》三星賀票房破800萬

睇d 開心新聞
恭喜2片創票房佳績 👍🏼👍🏼👍🏼
http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20170824&s=7018882&a=57120914
三父女係咪仆左

早場啊

見你樓下票房如果無事咁都開心啲
BTW有開心版,但講真係啲2個半鐘咁長
就算有開心版我應該都唔會有心機咁樣睇2個半鐘
利申:最好唔好睇開心版啦
三父女係咪仆左

早場啊

見你樓下票房如原來無事咁都開心啲
BTW有開心版,但講真係啲2個半鐘咁長
就算有開心版我應該都唔會有心機咁樣睇2個半鐘
利申:最好唔好睇開心版啦
睇左再見狗亦是朋友
好感動下,但唔濫情
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞