係某法國餐廳做緊,發覺香港男仔真係好慘

344 回覆
2677 Like 20 Dislike
如果平時個場入面有後生仔個樣似17-18歲入嚟食嘢會唔會俾人白眼睇唔起?
定係人地見你有錢黎得起呢啲地方食飯反而會覺得都有返咁上下錢同家底?

香港地其實一街都有錢人
見過一個同深水埗毒撚冇大分別既毒撚
腳踏yeezy手帶地通拿
係呢d地方食個lunch都開枝4000蚊香檳

唔睇全身行頭講真你唔會留意到佢
望落只係一個22-26歲咁上下既高瘦毒撚

咁有錢但係打扮咁普通 曬咗
有時同朋友出去高級地方有靚景睇嘅地方飲酒
去到成場入面我地最細個
其他人起碼個個大我地6-10年好多都係有錢仔/女或者放工
好想知究竟人地會點諗我地 細路仔扮大人定係覺得我地識嘆世界有錢享受

你會咁諗姐係你其實都多少覺得自己係細路仔扮大人

A字困間有即影即有既咩?
有冇見過3個男仔黎食
有冇見過3個男仔黎食

2 個先岩
太多臭閪,港男當自強
之前係赤柱食過間西餐 生日會幫你影張即影即有又是每人700 800
如果平時個場入面有後生仔個樣似17-18歲入嚟食嘢會唔會俾人白眼睇唔起?
定係人地見你有錢黎得起呢啲地方食飯反而會覺得都有返咁上下錢同家底?

香港地其實一街都有錢人

去到成場入面我地最細個
好想知究竟人地會點諗我地 細路仔扮大人定係覺得我地識嘆世界有錢享受

我都成日去食好西
其實冇咩點睇嫁啵,自然少少咪得,咪又係客一個wfc
最多咪好奇下點解會搵到,應該後者居多既
btw dse考成點

開頭睇標題以為 cafe de coral
話說我係某法國餐廳做緊part time
咁啲野食都幾貴下 一個人700左右
叫埋酒分分鐘過千
我返工得閒個陣最鐘意觀察啲客
做左一排
發現平日黎開既熟客都係中年夫婦或者廿尾三十頭既情侶
但如果有二十至二十五歲既男女出現...
十對有八對都係女神同兵
話說有一次有對年輕男女黎食飯
聽佢地傾計完全唔似情侶
成程個男仔勁殷勤
又問個女仔凍唔凍 啲野岩唔岩食
個晚個女仔生日 我地會送寫左Happy Birthday to xxx同一張即影即有俾返佢地
點知影個陣佢地坐到勁遠 中間好大條gap 個男仔又硬哂呔咁
最後埋單二千幾 男仔仲有送禮物俾個女仔
但換來既只係個女仔用好冷淡既語氣講「多謝你餐生日飯咼」
走個陣個女仔表情仲好似好嫌棄咁
哂咁多錢乜都得唔到
係香港做兵真係慘過做狗

有時唔好問點解咁多死港女,根本香港男仔無撚用甘心做兵先令港女更猖狂

香港地其實一街都有錢人

去到成場入面我地最細個

我都成日去食好西
btw dse考成點

何必呢
有冇人係樓主一講法國餐廳就諗起café de coral
唔係做男仔慘
係做兵慘
唔係做男仔慘
係做兵慘

最慘就係有錢都溝唔到淨係做到兵
花咁多錢喺條女身上正常女仔應該一早9衝

我都成日去食好西
btw dse考成點

[member]
讀HKU幫人補習好易搵
閒閒地都可以收人地$200-$250 一個鐘
我覺得同有錢frd玩嘅好處就係出去啲奢侈地方唔會又話冇錢又話要儲錢之類推,話去就去
約都唔洗約就即興出去

[/member]
cafe de coral?

人均$700-$1000
你鋸十份jar jar聲?
女乜野神
有依個念頭捧條平凡女仔上天果下
已經輸撚曬啦屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞