法唔法國香港靚女係多過靚仔好多

501 回覆
2039 Like 243 Dislike
法國唔係白人靚女多啲?
同意哩個Title既男仔其實唔知女性係好Picky,8成既男仔佢地都睇唔上眼
平胸垃圾港女打飛機post 唔知醜
係香港男仔唔注重自己外表姐
日本大把人襯衫唔買名牌同炒價波鞋
而且髮型同中學生一樣,鏟兩邊剪短
成個薯嘜咁,我係女都唔望多眼la
化完妝都唔靚化黎把撚咩
木村嚟到香港每日吹頭都吹死
兩邊都有啦

一來女仔花係打扮用既錢同時間多過男仔,所以係多靚女少少

二來啲女對靚仔既要求好高,基本上要有樣有身材,少少缺陷已經out得。但男對靚女既要求低好多,是但少少靚,有啲身材已經叫佢靚女。

試過係街見到我覺得幾靚仔既,同啲女仔fd講,佢話下,普通仔黎咋喎,jeffery 果啲先叫靚仔。事實上用到jeffery果個level做標準,咁香港都冇幾多個靚女啦
其實香港人對美既定義非常窄
關事嘅位就係生活成本太高。

買件再靚嘅衫,着三日洗三日,
洗完又褶,冇位就格硬塞,著又要燙
整多幾次,咩型衫都wea變柒衫

然後,你哋女士$50一件衫、$250一對鞋。
鍾意掉就掉、換季就換季,襯衫梗係容易

日本我唔知啦,香港有design少少嘅男裝T恤坐底都$400,有cutting少少嘅褸郁啲千幾二千
大一嗰時,窮撚返part-time出糧拎咗大半份糧買衫,着冇半季,起晒毛粒幾撚心酸
女人係用左好多錢護膚同做Facial
同女住過就知 佢地用好多野打理塊面
又定時定候出去做Facial
我都隔晚敷mask
啲港女雞黎架嘛 緊係要靚啦
我係答樓主點解靚女多過靚仔
而你都支持我嘅睇法
港女九成都化妝 所以咪多靚女
如果唔化 咪影響市容囉

其實仔都一樣 一半以上嘅仔都影響市容
包括我
睇比例
香港女人比男人莫名自信得多就真
最中意就小圈子圍內讚對方係靚女

實際上香港靚女係少
皮膚好皮膚白既少 五官標誌少 身材好更加少
有埋化妝 以上三樣有兩樣既都少 邊到靚女多
身材好就醜 肥 樣普通
樣好 就身材平/矮
而家多咗網購,其實男人衫都冇以前咁貴
ASOS其實都係$100件t恤,zara呢啲長期減價。唔一定要你件件衫都幾千蚊,平貴溝住黎著,其實可以好多選擇。

你講有cutting嘅衫會貴啲,根本男女都一樣,大把女裝上千蚊件,啲女一樣捨得買。唔係個個女人都著旺中啲淘寶衫。

有啲女人對自己outlook有講究,所以捨得每個月抌幾千蚊買衫買袋買化妝品。
你唔捨得使錢係衫褲到,係因為你覺得冇呢個價值,寧願將呢啲錢使落第度。
就係因為呢一種分別,所以先會覺得香港靚女多過靚仔。
有咩男仔化教學
但女起碼叫有得選擇,貴襯得靚,平都襯得靚。
我自己本身中意日系,睇親網購啲男人衫都係貴
依幾年無去日本又無得買,好陰功
真,性格屌打港雞
我覺得普通男仔髮型再靚著衫再有性格都好

一泊埋造型簡簡單單嘅real靚仔隔離就即刻變到小丑咁
男嘅其實咪仲簡單,操fit個人就著乜都得。

Am I a joke to u?
咁醜男著幾靚嘅衫都只係會變潮童,係唔會令個人靚仔咗嘅。
想扮靚嗰陣就話悅己者容 扮比自己睇
唔想扮靚嗰陣就話男人要求

又贏
講到尾佢哋都係嗰種有錢自然會有女嘅升中四了毒男心態
連啲衫實際點賣都唔知,就一味用刻板印象合理化自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞