法唔法國香港靚女係多過靚仔好多

501 回覆
2039 Like 243 Dislike
係 臭真係搞唔掂
我係仔都覺得十個臭嘅十個都係男人
有啲臭到個人行開左
嗰個area仲殘留陣味
呢啲真係唔好再搵藉口啦
掉返轉諗下如果對方係女仔
你話佢唔打扮/臭
個女仔竟然話:天氣熱丫嘛 我又矮又冇鬼妹輪廓咁靚 又冇台妹咁大波 注定天生樣衰啦
你都會覺得條女係懶 搵藉口啦
講真冇要求個個行出黎都model咁
執乾淨自己都係基本嘢啫
講得好啱
髮型師呢? 人哋有髮型師跟住
髮型gel得好同無gel已經差好遠
其實d男既係咪真係以為女人化妝=換面
日常妝只係令你個人氣色好少少+遮瑕
落妝唔會影響到你整體五官架喎
得閒修下眉 搞搞啲面油 同身材 gel埋頭 呢啲真係基本野嚟 好多仔條眉毛毛蟲咁出街
香港女仔好多都淡妝嚟
最多條眉冇咁整齊 黑眼圈深小小
加條眼線 個嘴加小小色
大陸妹先至好多換皮咁樣好重妝
新一代體形大
佢本身靚仔,但佢的確有髮型師跟出跟入,set好頭出街都係有專車,唔會喺條街等車大汗踏細汗,所以個頭好少會因為出汗而塌,就算個頭塌咗都有髮型師即時整好

仲有幅相佢好明顯有化妝,從來唔化妝同靚女唔痾屎一樣
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20210313/mobile/bkn-20210313090104799-0313_00862_001.html
霍汶希笑謝霆鋒唔肯化妝:最畀面係畀我吸面油
13 Mar 2021 — 「金牌經理人」霍汶希(Mani)一手湊大謝霆鋒、容祖兒、Twins、陳偉霆等 ... 我請個化妝師幫他吸油而已,他都不讓,他不讓人碰他的臉,眉毛也不讓, ...
人地天生輪廓深
眉呢?
最重要係化大隻眼
唔通張劇照臉上嘅血同灰係真嘅?
你講依啲
好大浸支那味 柒到仆街wor
咪講笑啦
香港是但買啲頹衫都幾百蚊件
無月入五六皮野都唔好話輕鬆負擔到

打扮完靚仔
又話要有車有樓 要請食飯
果人邊撚到咁多錢分配到
人哋叫我哋班仔是但洗下面梳下頭啫
個個大反應到攞啲男明星出黎比
仲用啲唔知真定假嘅娛樂新聞黎做reference
想證明一定要由老母個閪生就黎就有型靚仔
黎掩飾自己懶 + 唔肯俾effort去討好自己同埋自己身邊愛嘅人
問心試下同女仔講外表問題
好少會一開始就發老脾
然後send 張sydney sweeney 圖過黎

(保老母擺張圖頂住先)
跟住話「人哋金髮鬼妹波大腰細腿長
一出世就贏啦
我哋港女輸在起跑線做乜都冇閪用」
現實就係好少女仔會咁講
好心港男唔好咁toxic啦
即係唔夠靚仔
點解咁多負皮
所以根本唔洗打扮
唔打扮,連請食飯機會都冇
大部分女都唔掂
點解咁多人負評你
作為絲覺得呢句冇錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞