大家覺得「試當真」條呀康,今年DSE會考成點??

292 回覆
72 Like 496 Dislike
下屆唔見第二個就你切
咩叫受眾唔係我 比睇人仆街過癮
我就真係笑唔出 同埋唔覺有咩過癮⋯
個考試又唔係今年改制
唔明點解要搞到咁大放一個中六小朋友放係個舞台消費

再者咩yylam學生想做阿康
唔好玩啦中學生點會識諗
識諗就唔會補濕鳩yylam啦大佬阿
你問米定傳心師? 隔住肚皮都知人心?
最識諗就係學樓主上連登看透世事
唔洗問米都知啦下嘛
拎個中六生出嚟做話題
又拍埋咩做mock
一個二個過哂學生階段就係度講埋d咩考試係變態乜乜乜
你估班學生唔知咩屌
由細就比人操卷操到大啦
學制神早就比人屌係有問題架啦
洗鬼佢拍片講咩屌
依家10幾分都有大學收啦
仲有啲垃圾恒大樹仁都係大學 5條2 都可能收
見佢地理mock好似拎5?有d估唔到
睇trailer 話自己唔夠努力以為高材生壓力大
睇落去發覺原來係無努力過
yylam都講得好直白啦 如果有人hea足6年最後三個月發力入到大學 真係幾荒謬
講真,feel唔到阿康有幾咁迫切要溫書,佢個決心未夠

YYLam都有話,咁多年唔溫書,淨係幾個月發力要考得好,根本天荒夜談

同埋達哥尋晚嗰集講嘢都幾有point,叫佢唔好點溫中英文,努力喺數學度。其實考試真係幾需要有策略
幾靚仔
讀唔成書都大把方法揾到錢
可以喺短時間內發力入u嘅條件係:學術基礎好 、個人要好好好撚聰明、意志好堅定。

亞康似乎無一個條件符合,有22222黃大仙都算冇hea佢啦。
條撚屌為咗食女咋嘛
全科1on1補習都pass唔到 一係懶一係智障
嗰6成人係咪有佢咁多資源support 先
你都識講個個學生都操到癲
咁DSE有咩話題好做

而家佢哋拍條片嘅受眾仲有未考嘅學生
如果條片有機會令好似呀康呢啲學生提早發力 佢哋嘅目的已經達到

同埋唔明點解近幾年咁多人話消費乜乜乜
如果果樣嘢兩邊都有得著嘅咁樣仲係消費咩?
中英2
睇左咁多集
都唔覺話有咩策略幫佢入U
只係不停幫佢補雞精班
雞精班本身係比有底子既人上
而家佢腦入面既database係近乎零
要塞晒所有野入腦係冇可能

去到今集終於有達哥出黎講句人話
中英要用時間浸
冇可能短時間有大幅度既進步
keep 合格就夠
數學可以靠技巧/操題短時間內有顯著進步
應該投放多d 時間
佢應該無conditional offer啦,自己話想25分入浸大
同埋dse都係拉curve,如果人人惡補幾個月就追得返3年,甚至係中學6年,根本唔會有人讀唔成書
佢心態好明顯仲未ready,喊係因為條片比壓力佢啫,調返轉,如果無條片,佢都只係會睇書當溫書,唔係1就u
衰到要留班絕對唔會因為係hea咁簡單
好想知呢位係咁屌佢嘅ching係咪同阿康同校 佢講到自己好了解佢咁
中文唔係有範文背咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞