大家覺得「試當真」條呀康,今年DSE會考成點??

292 回覆
72 Like 496 Dislike
條撚屌,仲想做就明星,賣廣告就真
入大學佢都唔care架啦,
靠「試當真」捧佢幾耐,就搵得幾耐錢囉
YY Lam同達哥都話feel 唔到佢有盡力溫書, 邊有可能3~4丫,有2都執到啦垃圾
今集show 佢mock 地理5* 有啲料喎
但係咪反而係唯一一科冇補習
https://www.instagram.com/p/Cqsd3JcpkWx/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

有個帳號睇晒全科補習materials
阿康校內mock地理3
最新mock地理5*
結論:補習真係for精益求精?
唔知我問題定咩
之前地理校外MOCK 拎1
DSE拎5
咁希望佢冇🙏
呢啲仆要等天收,先會下次勤力
死廢老 緊貼下現實啦
現實係唔洗試當真賣廣告都大把中學生補緊yylam
酸撚到
我覺得佢嘅驚係怕人失望怕浪費人哋嘅時間心機,而唔係驚考衰嘅後果,達哥講得好啱嘅係佢冇對考試嘅恐懼,佢未確實迫切咁感受到考試嘅壓力。

阿康只係緊張同事觀眾嘅壓力咁

不過我都衷心希望佢同各位考生盡到力。

苦盡甘來
關人撚事
佢勁嬲
事實係大把呢類人今年上唔到下年經nonju入返u
唔知點解樓豬咁憤世要用鍵盤捽死個𡃁仔
又一 件弱智
比人利用賣廣告,關佢本身都大把補咩事?
你洗唔洗去補下呀?
佢有撚呢啲計劃
比張家朗都未到佢啦
呢條撚屌根本浪費,班人咁有心去幫其他人考生好過啦,條撚屌係到發明星夢
唔理你係咪忠粉
但你劈頭第一句已經貶低dse係普通智力測試睇返上年日校考生得4成人直入大學
即係香港每年出產兩萬幾個智障出嚟
可能你真係好叻但係感覺呢條系列嘅target audience係警惕啲以為中六先發力就夠嘅學生
而家都入唔到果啲,勁廢
咁多人移民,退學,大學根本大把位
4成入大學已經算好易
以前未改制果陣係幾多成你知唔知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞