大家覺得「試當真」條呀康,今年DSE會考成點??

292 回覆
72 Like 496 Dislike
關你撚事咩
但人地既hea唔係玩足6年既hea
身邊d fd都自稱最後先温 但其實年年考頭十
個個都話冇溫書
佢地既爆三個月 真係三個月自閉
hea温係指有温書 但weekend會出去玩
梗係知邊個無經歷過
但其實每年考生數量都一定係下跌不嬲越遲出世越易入u
用入U率判斷dse易唔易有d無謂
同埋能大夠自稱U啦講到底都係睇你想入個科有幾多人爭
所以而家入唔到果啲根本就係廢
加上,一街都大學課程,爭住收、冇人讀。
就快變台灣
老實講 話就話呢三個月好多人陪佢溫書補習
又喺公司整咗個自修室俾佢

咁多人喺附近做其他野 吹水
啲人得閒又聊下佢
咁嘅氣氛點專心到溫書
仲要本身佢已經係自制力唔高嘅人
根本成單野都係擺佢上台
消費佢考生呢個身份姐
唔係真心為佢好架啦
入唔到就啱
班友都係利用佢拍片架啦,又唔係佢地冇大學讀
Exact7ly
利用佢考生青春,下屆就搵第二個架啦,成套片都係借佢幫其他人賣「廣告」,等班補習狗/KOL曝光
最睇唔過眼啲人溫書整色整水
認認真真坐定定溫一陣好過啦
如果巴打你係真心既?
好多人都要整色整水先做到你講嘅認認真真

仲有逼自己認真溫一陣同埋喺較為適合自己嘅環境下備戰DSE都兩回事啦
日日番工咁多女,點專心
其實坦白講,佢溫書真係唔應該黐埋試當真拍咁多片
全級9X咁你會話係咩水平
不過地區名校黎嘅
有3322已經要劏雞還神
簽咗試當真有後路又點博盡
做kol點都搵得多過體育
睇完最新條片5條2都難
咪當記錄+廣告片睇下
成班上哂腦都幾撚好笑
佢幫手賣下廣告又有人補下習咪雙贏
咁都有得反
你講嗰啲例子係本身嗰人都勁啦 讀得law 精算可以有幾廢
佢最大問題係中文英文都唔掂 而且呢啲係要時間浸淫
三個月你中文英文點浸 拎個3仔無問題嘅 但係再上真係靠運
而且數學都係要大量操卷 有時候唔係唔識 係唔夠時間
諗多幾分鐘已經夠時間
我見讀精算個fd考數5** 係真係睇到條題目已經識做好撚癲。不過呢啲都係5**境界
拎5仔操下卷加啲運氣可能得嘅
如果佢修理科真係直接谷理科算啦
理科對與錯係最直白同最快進步
中英文3-4夠做啦
達哥條片都幾感動 天台番說話
老實講真係當年有人咁同我講我諗會盡力好多
當年都唔知為咩考試咁 個人渾渾噩噩
個老死aim入中大精算 我自己又唔鍾意讀書
日日上佢屋企溫書 佢幫我補習咁
嗰陣我先知勁人係搵自己仲有咩唔識
普通人就係知自己有咩唔識
廢嘅就係唔會知自己識啲咩
操左幾個月發覺自己係好多唔識不過已經唔夠時間
mock自己會係全4 因為4上5係好難下
知道自己夠分入大學就算 真係無all in
果然結果真係全4
睇佢咁多條片好似冇咩進步似考試特輯only
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞