大家覺得「試當真」條呀康,今年DSE會考成點??

292 回覆
72 Like 496 Dislike
樓主係知連登風氣特登唱反調谷條片你睇佢根本好care
有底臨考先溫正常都有4
唔洗,入間英文小學有正常水平就得
佢Geog好似幾勁
Let’s say 其他科最後上返三(用咗咁多時間點都有啩)
咁樣都有18分
入LingU應該都夠分掛
佢Geog好似幾勁
Let’s say 其他科最後上返三(用咗咁多資源同埋最後chur?點都有啩)
咁樣都有18分
入LingU應該都夠分掛
其實係
我嗰陣physic最後一科考
中間有一個禮拜時間溫physic
最後汁條4已經好開心
其實有講 第一集有稍稍剪許賢喺校花校草面試嗰時已經表露出鍾意啲人讀書成績好
許賢嘅片係不嬲好有佢自己嘅價值觀喺入面 呢次已經算係淡化咗 因為有其他導演監製參與 包括以前真係喺拍開立場/100毛星期三港案嗰啲認真紀錄片嘅人
唔係話佢哋冇講,係佢哋冇「強調」,所以令到睇嘅人迷失咗

同埋其中一個尷尬位就正正係睇唔明點解呀康會想跟隨許賢嘅價值觀
不過你可以話咁樣拍係故意,正正係想表達好多應考生都係咁,不明不白地跟隨緊別人嘅價值觀
但條片又邀請咁多過來人嚟幫佢,其實過來人都應該好清楚。考試係手段,係用嚟發展、保障你未來嘅手段。最核心嘅問題係你想你嘅未來係點?咁呀康嘅未來係想做乜?我淨係get到係入BU體育系,但入大學其實都係手段。入BU體育系係為咗乜?
其實幾慘,比人咁樣擺上枱
本身都大壓力
一衰左實比人瘋狂恥笑
得一科有撚用
老老實實
比佢考到入U就真係天理不容啦
成個系列主要係睇許腎同班嘉賓既訪問
我覺得做得唔錯啦
不過呢一刻拍就真係得過來人圍爐同叫醒之後考既人
今年考果d一係勤力溫書無時間睇/唔分心
一係同康一類唔讀書既等仆直
無乜好嘈
同意
都係想睇下班嘉賓,考dse啫
叫得醒之後考嘅人已經功德無量啦
I agree with you
針唔吉到入肉真係唔知痛
大量2024 DSE考生睇完狂溫書

但DSE是拉curve的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞