大家覺得「試當真」條呀康,今年DSE會考成點??

292 回覆
72 Like 496 Dislike
Retake又可以拍多年 有排玩
你想知咩叫常識同現實情況 你另外開個post講返你呢堆廢話就ok有人會入去話你聽
真係有得認屎認屁既比盡咪得三-四個補習天王,除左YY LAM之外其他幾個都冇單頭訪問
唔通TIP中左阿慈JESSICA會出名左咩
佢本身都係無讀過書嘅人,無試當真佢更加唔會自己溫。個dse對佢嚟講係接近0價值
而加有許賢有yylam,有人督住佢溫有人幫佢補習,有好多資源,佢dse攞多幾分,阿康win
試當真自己可以出一系列嗰片,有gimmick有人睇,試當真win
yylam可以幫補習社宣傳,yylam win

本來對阿康0 value嘅一個考試而加做到3贏局面,決定拍呢個系列根本係無得輸
再講 我相信好多中學雞睇完真係會開始溫書 仲救多一堆𡃁仔入U
現實情況你睇下你自己正負皮ratio
試當真,有冇出錢都唔知啦
互相利用架啫,你比我上台,我幫你補習囉
老撚要比offer佢咩?
食屎啦
咁你都識話互相利用 拍片宣傳嘅利益點同普通學生嘅學費比?
救多咗人攞5條2姐
入u就應該救唔到
btw依家入u最低要幾多分
我當年好似22分先有位
利申 第三屆dse
我都覺 位多過考生
同意你以上講法
無論係邊一方面睇都係三家都係贏
試當真賺view
Yylam賺宣傳,又可以令大家feel到佢係有心教
阿康就唔使講,試當真全體陪補習,全科名師補習
佢真係好似達哥咁樣講冇一個好迫切嘅心態
的確係,條片應該都未必睇得出
但係代入阿康嘅角度,我諗正常人都唔會呢三個月Hea讀,人哋成間公司陪你考陪你溫
點都會有壓力俾自己嘅
只係唔似當年嗰啲人一考唔到就完全收皮,冇大學,冇希望,比全屋企屌,要去hd個啲
兩者嘅壓力相差太遠,始終你依家考衰咗
你都仲有試當真
屋企住大大間屋,考得再差都唔會有事
大不了出國留學,不過佢呢啲發明星夢
可能會留係香港拍試當真
拍到唔紅咪自己拍片
再慢慢越嚟越唔紅
到時又無學歷又無人氣
Anal真係勁過 佢
吹乜😪
今年採排
下年先真
大制作
咪傻啦
YYlam十幾年嚟嘅教育宗旨就係輸打贏要
你考唔好=冇溫
你考得好=我教得好
其實如果補到中英數通合格 數學填鴨到4-5 geog keep到5*都已經入到大學
恆大 OU 算唔算先
如果本來係坐U望1 嘅 根本無可能25

除非一開始設定個case 再worst d

效果會好d
樓主係咪就係冇乜資源,唯一補完yylam都炒,搞到入毅進果位人兄。因為自己就係柒左既失敗者,見到人地行同一條路,資源又多,要笑下佢被「補習社利用賣廣告」又要「讀毅進」幫自己平衡心理勁大怨氣喎師主

睇前言已經知道呀康本身都唔想讀,零壓力,「入大學」呢個諗法係為左拍呢條片同他人期望先萌生既,你咒佢入毅進根本對佢黎講就唔係真係冇你想像中咁大打擊,你對毅進有怨氣就以為人地同你一樣咁介意香港人壓力真係好大

最尷尬係成個系列都志不在成績,佢係片入面既志氣努力,不論係真係假定戲劇效果,都成功幫佢自己同公司換黎討論度同人氣,人地食住今際個勢推埋dse記錄片,只係一場marketing,你咁認真咁大怨氣以為人地真係為成績會好介意入毅進,反而係你好柒人地真係介意就唔會因為拍片先開始溫啦
佢有錢架咩?
其實佢都知自己咩料啦,respect佢肯做主角紀錄底俾人睇,邊撚到咁多5**
睇咗幾集,最唔舒服嘅位就係呀康唔似係為咗自己而考,而係為咗報答啲人幫佢而盡力考
唔係好get到點解佢哋對考得好咁執著,冇強調個動機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞