[TWC]東華討論區_慶祝LIHKG成立

642 回覆
28 Like 6 Dislike
東華en vs ot,兩個offer你地會點揀?
是咁的,我整左份form希望只係想整合SF既同學收生成績

希望各位幫下手填,雖然未必幫到後人,但比佢地作參考都好

麻煩收到offer既人幫手填填

填Offer https://docs.google.com/a/life.hkbu.edu.hk/forms/d/e/1FAIpQLScn8EyCFT2qA6JqYicbNy69qgSTHl2UVV7Y7wTYywNqkCpYeA/viewform

睇返2017~2018收生成績
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Ipka88DTxamy4tWNQ_V9XYw8a3j2OlCT2wnqH-pCgtI/edit?usp=sharing

我會盡力幫大家keep update

希望多多支持

ot

巴打當年in完幾耐有消息
同埋一年收幾多人

ot

講真,巴打擔唔擔心批唔到個牌?如果批唔到個牌打算點做? 個執業試好似都唔係易考
如果而家先報en,asso.係咪會到五月先in?上網見到好多都話五月in
如果而家先報en,asso.係咪會到五月先in?上網見到好多都話五月in

通常早in嗰啲都收哂
東華nursing en同rn,兩個課程讀唔讀得過?
chur唔chur同難唔難pass
同埋學費好貴

易入難pass
拎到牌 一年人工還晒啦
諗住報ot,有冇話幾時deadline咁??同埋多唔多讀讀完degree之後走去再讀既人???其實到呢刻都仲爭扎緊
今年deadline 唔知係幾時,你最好自己打去registry 問下
我地第一屆既學生仲係yr4,未grad
但如果你係問有冇人本身有degree, 然後走黎讀ot,答案係有

之前有個poly grad既ot中同搵工都搵左好耐,到底依家個市場係咪接近飽和??Thanks a lot!!
今年deadline 唔知係幾時,你最好自己打去registry 問下
但如果你係問有冇人本身有degree, 然後走黎讀ot,答案係有

之前有個poly grad既ot中同搵工都搵左好耐,到底依家個市場係咪接近飽和??Thanks a lot!!

其實好多ngo同學校好多都請人,有d ngo仲會加1-3k去請
遲d仲有兒童醫院,一定需要到ot

好,唔係行內人好難知呢d野..btw有冇咩school life可以分享下??平時係一至五fix左timetable咁番9點至5點咁???易唔易抽到時間番parttime嫁??

其實好多ngo同學校好多都請人,有d ngo仲會加1-3k去請

好,唔係行內人好難知呢d野..btw有冇咩school life可以分享下??平時係一至五fix左timetable咁番9點至5點咁???易唔易抽到時間番parttime嫁??

東華school life 係,「摺拉巴,溫midterm,做project,溫final」
一個sem讀六科唔係講笑
至於timetable 係自己reg, 但你預左有d科改唔到(例如主科lecture, 因為ot少人, 得一個lecture 班),有冇day off睇你自己點reg
身邊朋友返pt都係返下午/夜晚/星期六日/走堂返pt

其實school life 都係比較chur, 但都會有d時間玩下,reu下既

chur我諗應該唔怕既,我之前間u都係以chur出名,係怕再投資多4年出黎啫
你地program係咪大部份都係dse新生??年紀最大既係幾歲??

東華school life 係,「摺拉巴,溫midterm,做project,溫final」
至於timetable 係自己reg, 但你預左有d科改唔到(例如主科lecture, 因為ot少人, 得一個lecture 班),有冇day off睇你自己點reg

其實school life 都係比較chur, 但都會有d時間玩下,reu下既

chur我諗應該唔怕既,我之前間u都係以chur出名,係怕再投資多4年出黎啫
你地program係咪大部份都係dse新生??年紀最大既係幾歲??

yr3定唔知4有個結埋婚,好似三十幾
今年year 1都有好幾個二十中/尾

咁我都仲係二十頭,冇咁擔心 但見你地有d course要讀中英文stat psycho真係好想exempt左佢唔想黎多次

yr3定唔知4有個結埋婚,好似三十幾
今年year 1都有好幾個二十中/尾

咁我都仲係二十頭,冇咁擔心 但見你地有d course要讀中英文stat psycho真係好想exempt左佢唔想黎多次

利申: 唔係覺得佢地冇用,冇不敬之意,只不過舊既野重頭再黎係件幾辛苦既事.想多d時間做下pt果d.你地既curriculum係咪冇得咁樣隨便exempt courses嫁??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞