消息:政府研究准跨境工作毋須居港 可回內地居所

560 回覆
30 Like 257 Dislike
唔洗自己起樓,中國大量死城只要願租
覺得車程耐係因為地區人士要求繞全個區同加站

一朝早,宿舍大媽就已經叫所有人集結
一宿8-12人, 互相監視杜絕起唔到身的可能,一宿一宿長
跟手點完名叫完口號就出車

一落車就已到關口
仲可設特快通關安排排特別隊
一早引左 你睇下回歸後每年洗左幾錢
建議首先引入 內地會計師
跟本廿幾年黎香港既政策都係對支那有利
"Creative Director"
留港撚值得擁有
做得餐廳多數讀唔到書喇 仲做乜私補依家講梗連讀唔到書果班都唔再肯做餐廳呢啲工
自作多情
谷大灣區既樓
想問外勞做夠7年可摸耳拎身份證
係就真係搶人才wow
香港人老細雖然度縮但係蠢唔晒
有啲位佢知道要搵返個香港人揸旗,知道邊啲搬得走,就晨早搬返上大陸
楊何蓓茵:公務員辭職人數上升屬「不正常中的正常」 計劃到內地請人
https://lih.kg/3358482

呢個就應該大陸人搶啦
普通位就自己醒水少少喇
咁係唔係可以收返啲宿舍起公屋?
當你份人工 因為支那人搶飯碗 減到得番最低薪金

你慢慢繼續返工
日日來回成舊水 鬼有人嚟做 除非兼職 做埋水貨
駛唔駛遞埋張表俾眾大帝
做雞
啲忠誠廢物成日覺得澳門做到佢又做,人哋有賭場點解我哋又唔起賭場啊
立法會唔駛選 就唔駛安插咁多低端人口喺香港同泛民鬥選 只容許一啲大陸低端人口過嚟做啲下欄嘢 呢啲可能唔會有資格攞香身份證

游戲玩法已經大變 當日一玩完善選舉制度 我就即刻估到民建聯工聯會唔駛再搞蛇齋餅糭種票咁重皮 但係好多所謂嘅時事評論員重未講到呢個point
政治唔關我事
有人搞事就搵防暴隊處理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞