有無人有玩黃金/白銀/外匯/期貨/CFD/EA? (2)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
用緊demo
我自己有一套獨家理論,
依家求多次確認,仲試要試出黎,依家papertrade 中

MT5 可唔可以set 某folder 某file read 到個1字,同我入市渣一張期
File read -1, mt5 平倉,
或冇倉時,file read -1, 幫我沽一張期

我要求嘅都只係file 數字1,-1 去比指示
上mql5 - freelance 搵人寫應該可以不過要比少少錢
唔回調無位入
basic concept 可try try fxdreema
-1 +1 處理到嘅
師兄single trade 平時 risk total capital 幾多percent?

想學EA 應該點用入手 本身冇IT底
點樣入門?
寫ea/搵人地(mql5上面有好多)寫嘅ea>睇下個ea係點運作>係mt4/mt5 backtest下唔同參數賺唔賺到錢>優化參數>開demo account試下個ea>賺到錢嘅就開真account試少少錢或者0.01睇下同backtest有無分別>無就可以試下加大個倉>穩定刷錢
等緊short xau/usd
短炒定長揸?
雖然整體係call
但岩岩low TF有mirco BOS,等回調
短炒
師兄點睇eurusd
呢個post 真好
大家語言接近
齊齊賺錢
終於有post討論
15-20%
多唔多俾人Margin call
90%可唔可以唔補倉
我玩開1 -2% risk
想請教下IB點樣roll 張期貨
又送錢,不停long
因為我基本睇H1,H4先
大周期一定係牛架啦,暫時唔睇淡
睇下開市之後,會唔會升/跌穿橙點
再轉去細TF睇下咩料

Thx 師兄解答
啱先食咗轉50pips 睇吓一陣間數據後咩環境先
師兄有冇用咩指標?
定係純粹price action,candlestick,同pattern
如果真係玩price action
TP SL 喺set support resistance line 到?

利:唔識price action, 不過對candle stick pattern有少少興趣
有冇咩特別原因?所以你會想trade 1H
1H 多signals 過1D?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞