有無人有玩黃金/白銀/外匯/期貨/CFD/EA? (2)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
止蝕做得好就唔驚
師兄有冇玩prop firm
FTMO challenge 堅定流
FTMO pass rate 得8% 其實係咪scam
敢開細倉 假設follow2%rule + 用atr stop-loss

假設唔consecutive lo

可唔可以壓低爆倉風險 避免maximum drawdown
師兄用咩方法set up SL/TP
loss
最出名應該堅,間公司講好似得5%左右人pass到想試下可以開個demo account試下
我覺得support resistance / demand zone嘅概念好subjective
atr indicator又好似太general,同埋有少少lag
應該唔係

賺錢方法:

1.報名費
2. copy賺錢嘅signal
3. 反向交易啲蝕錢signal

第3應該係最賺錢
睇睇先thx sharing
間間都有,華爾街都會有上fx110睇delay
有冇ching研究indicator
依兩間有咩好
係香港玩 得20倍
開vantage/ic market/pepperstone都有過百
貪佢入錢 出錢一日內搞掂
又無手續費
猛人你係用EA定手炒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞