有無人有玩黃金/白銀/外匯/期貨/CFD/EA? (2)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
我宜家又開左單 你個ea係咪冇開
我都試過copy signal一排,都可以講下少少我知道嘅嘢
Copy signal要計兩個戶口幾錢同埋槓桿
如果你個account 細好多同埋lot數細,最後計完數未必理想
例如: 佢兩個trade:0.01之後0.04(馬丁)
假設你account少錢lot數要除返4的話,兩個trade都copy為0.01,咁就奶嘢,賺錢變蝕錢
呢個case嚟講,lot除4,如果佢0.07,你都係copy0.01
本來0.0175唔要小數,所以0.01至到0.07除四的話都係0.01
同埋睇返你broker個slippage,有啲可能成8、9點,如果個策略唔係贏好多點,計埋slippage就會賺好少,同佢個效果差好遠
我23:30睇左次就無開既
唔通mql5 signal個ea既setting唔同我🤔
你最後有無買
原來係咁
巴打個陣copy trade有無賺錢,點解無再玩既
我都係玩咗幾個月,跟咗northeastway,上年爆咗
主要問題都係slippage大,trade賺少好多,不過都唔緊要因為最後爆咗
點解爆係因為signal provider開太大,佢爆我咪跟住爆
佢哋通常開得大因為成長快先至sell到人買ea
backtest話畀佢聽風險無問題都無用,現實要爆就爆
4月收工。。開始玩返細d..5-20lot. 始終玩cfd 輸多贏少。
Soft4FX
成個禮拜想落又V返,可能都要等下禮拜fed+ecb出埋息口+展望先出方向
Ching們 有冇好用嘅mt4 或者 trading view volume profile indicator
forum有好多northeastway ea可以down 其實自己改下參數唔太貪心應該有肉食?
買左 暫時都好似幾正路 同埋發現vantage開單係有問題 正常應該同時開雙貨幣 但成日開得一個 準備轉pepperstone 掛demo暫時玩到
玩crypto係咪都係ppstone 最好
vps 有冇好推介?
有用vantage記得每日login抽獎
開swap free account應該唔使比
簡單咪睇下佢點run
係唔係馬丁
跟咩tp sl
DD大唔大
News 大唔大影響
Backtest 冇news filter

優化我都係逐個para tune
好耐冇見過有
剛入都冇
我down過 para可以改動ge 野好少
ching多數邊到搵ea 同埋驚唔驚有毒或者埋左炸彈 我見有人講過可以放炸彈係ea 某一日會9trade等你直接爆倉
最安全就係mql5上面買
玩ea都係搵broker其他就bybit
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞