放射天團五堅情!娛百狼人殺 & 叮咚五堅情討論(299) 零九生日快樂!

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
娛百可唔可以唔好再叫佢上狼人殺
玩左咁耐都無進步 一堆廢話 勁長但無重點
都話龔根本同佢老闆一樣
小賴唔係有5堅光環實比人屌
做狼殺mc佢完全fail
次次賽後剩係馬後炮
幾時先學到鋒澤咁會問返人玩咩操作 點解咁玩
有冇人覺得娛百宜家已經完全放棄mode,之前佢地起碼會有啲特別板子,例如咩英文局、Halloween Cosplay
宜家連愚人節都勁無聊
話時話 好耐冇見龔既狼殺 (希望佢繼續唔好出現)

不過呢個禮拜都係得個兩場…唔夠喉
拎完個總冠軍就柒到依家
其實盤2 8個關係
8一定係狼 2一定鐵好(機械狼都唔會係)

跟本5跳成點都唔關事 佢只會係真通
可惜焦點人物係曉帆同枕頭兩個誠信破產玩家+有其他人疑心病重鬼故事上身

Btw 拜拜發多啲枕頭 聽佢講野好舒服
最撚on9係小賴
狼坑打569,話2可能係機械狼但又唔擺佢入坑,以為佢係狼點知係獵
點差都好,狼人殺都係最多人睇最多人討論既單元
淨係睇呢度,9upper果集得幾個post講,狼人殺玩到幾垃圾都有幾頁講
性質唔同啦
9upper 可以討論乜野戰術同logic
始終都係狼殺考起玩家
不過佢地再係玩成咁,都真係只會愈來愈少人睇
真 聽到左 最後竟然係神
尋日第一日6 7發言都唔知做乜鳩
玩咗幾年,好多人無哂熱情
主要係9upper無野好講,呢個單元YT views數多過狼殺啦
佢跳獵嗰吓我仲諗會唔會丫頭係獵
一於驗槍
點解大家會覺得枕頭會認唔認到8係咪隊友
枕頭配置不夠嗎!!
情況1 枕頭是機械神 咁8一定係隊友 倒鉤到真通
而且焊跳基本狼王 反水賣狼王可以呀
雖然有風險會被隊友刀
雖然枕頭應該很有義氣會挺隊友
話說枕頭好似沒拎過狼嗎?
情況1 枕頭是機械民 反水賣狼王 賣真通都得
情況3 凱希配置認唔到隊友自爆帶2
事實佢的確認唔到 自爆前發真機械查殺
Cut走英文局同cosplay係進步喎
一隻發言game但唔畀人用日常語言正常發言,係反智行為嚟
所以咪無咩人討論,自然無咁多話題
再加埋9upper會有無哂題目完既一日,狼人殺真係可以永續,其他單元更加唔洗講
所以望佢折埋狼人殺不如望佢認真攪好
雖然都係奢望
咁事實係9uupper多人睇啲,容易吸引新觀眾

狼人殺由百萬views跌到平均每集十萬views,再過一至二年,狼人殺可能十萬views都無,邊有可能永續,觀眾只會持續流失

娛百係有必要開發新單元去吸引返以前嘅觀眾或者新觀眾
睇集數啦,其實都係差唔多,就算近期都有狼人殺去到廿幾萬views
永續係指做落去,唔係講有無人睇,9upper要有題目,狼人殺有人就玩到
觀眾流失,係佢趕客姐,局局搵埋d倒米既人黎
講真,佢咩單元甚至最近果個咩二十八娛樂公司我都有睇,但係問題係真係吸引唔到其他人睇
呢幾年唔係無新單元,但係做得起既可以話係無,你就知佢唔係唔想,係無能力
問題係9upper問題有用完嘅一日
第一盒99張題目牌
一集用6張
16個星期都用晒
1+2+3加埋,一星期一集都唔夠拍一年

至於view數,你不得不承認中國豬有好多fans
話佢班fans貢獻過半views其實唔出奇
所以好難咁樣比較
冇左09鋒澤都少左唔少人
之前一堆噴血局又激走一堆
2023仲成堆總冠季冠錯哂基本輪次
娛百依d著重效果其實大家睇已經唔會要求太多操作
但你基本邏輯 輪次觀錯哂點頂
依家我都係揀黎睇未必睇live
但我記得豬離開娛百之後,遊戲王貪吃鬼師父零九單元都仲有好多人睇,view數無太大影響,平均都40萬以上,係疫情爆發之後,娛百專注狼人殺,又唔錄其他單元,五堅又好少出現,其他單元嘅觀眾流失哂,最後得返狼殺fans
唔知狼人殺仲可以玩幾年,畢竟觀眾遲早都會厭倦狼殺,卜心凱希嗰堆玩家都無哂熱情
所以最大問題係定位尷尬
綜藝娛樂向,依家班常駐綜藝感同人氣都唔夠
認真邏輯向,常駐又跟唔上
最後兩邊觀眾都討好唔到
狐狸其實真係要負責
請冠宇 枕頭依d識玩既上黎
班常駐仲靠感覺亂出
依d情況狐狸一定要做監管
但明顯冇搞到一堆噴血局被人屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞