老老實實,英國income tax其實都唔係咁離譜

445 回覆
98 Like 286 Dislike
高登名人kk1398講野你都信
今個年度45%條線冇跟通脹加不特止,仲由£150,000減到£125,000
外國啲大城市 樓價唔比香港低太多
咁係你好彩你個區唔好客
話知你倫敦曼城定二三線town仔, 而家全英都缺GP缺左好多年你仲講得出呢樣野
好過交咗稅去養蝗之後重要畀愛國議員屌。又好過交完稅冇戶口零福利,去醫院收你“外賓”費用,但係又話一國,收錢就兩制。老老實實,英國啲稅係煩但係唔係咁恐怖啦,明就明,唔明就返大灣區體驗乜嘢叫高稅啦,屌
你睇,咪又係咁L樣尻估...
我都唔係標準稅....
屌原來係假膠
你慢慢啦
係呀倫敦日日收垃圾, 市容無敵
全日開住屋企門都冇事, 0罪案
人人友善, 租買樓都平到笑
物價都係好平
energy更加係任用都唔肉赤
交通無敵, 周圍都有underground又快又準時冇delay冇壞又平
邊個council日日收?我Camden都係一個一個禮拜收一次,回收桶次次收完過兩三日就full晒
睇落愈後生愈無負擔就更加應該去
唔洗聽佢鳩up
假膠黎
連登仔一移民就head住鬼佬
除非專業人士 and transfer到
唔介意唔多儲到錢 一世jojo is okay
咁你差少少
好多人個GP係定時上門問有冇病痛, 要去醫院即刻有專車接送, 邊洗自己主動book
比人篤爆講大話就發晦氣
講笑咩
試下交4x%
仲有五險一金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞