英國宣布前駐港英軍的成員及其家人,可以在秋季開始申請在英國永久居住和工作!

503 回覆
318 Like 6 Dislike
最後一屆係96. 當佢18歲入伍而家都只係45. 仲未洗人扶嘅
感覺有啲似97前無申請BNO嘅人
呢啲都係等詳細條文出再解讀。
班賣樓撚駛鬼要福利咩
點會唔知呀,當英國佬白痴咩
96年個時港台個節目入面,啲英國人無論學者,高官定街頭阿伯都估到啦
估到咩?
其實會唔會有啲係冷氣軍師
嗰啲啹喀兵有咩
一日大家唔團結,一日外國人都唔會重視香港人,
唔係話咩,個5+1入籍唔係百分百一定得,
佢都係每年review
幾年後反口或者延長年期,
或者國內英國人反對,自己香港人又唔理,
到時真係仆硬街

講真有時唔係為自己諗,大家團結多d,爭取多d,
英國政府重視多d,班細路更加容易過英國
我覺得其實好多藍絲之所以會成為藍絲都係因為咁 但佢地睇唔到 咁唔代表香港唔值得擁有嗰啲國家所擁有嘅

人唔夠逼一個人從創傷中恢復 但我覺得 如果佢哋知道香港嘅後生仔係重視香港歷史同未來 能夠了解到我哋 就唔會屌我哋
我就打撚定輸數 唔入籍 只求俾小朋友入到 我依家忍埋依幾年
影響好大喎 有小朋友可以有牛奶金 小數怕長計
如果有下一代咁啱個幾年入讀大學 又可以慳好多
或者有人都想進修 3年都話可以等下 跟住再讀
5年直頭放棄算把啦
如果真係當自己人 點解唔可以比自己人享有福利
而唔好單方面諗唔想益左回流撚
剩係比返屬於"自己人"既福利 已經可以幫輕好多港人
洗乜佢仲撥錢搞幾多無謂野話幫港人 但實際幫到幾多丫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞