英國宣布前駐港英軍的成員及其家人,可以在秋季開始申請在英國永久居住和工作!

503 回覆
318 Like 6 Dislike
聽過故仔係政治部有人揀唔走,一過左97 就失左蹤,去左邊自己諗。
仲有幾多在世

呢啲真係正常要有
英國政府當然係日日俾人屌,但唔係講緊某班移民嚟英國嘅香港人囉。
嗰班人係唔理性。
冇一個英國人讚英國政府🇬🇧
個個都叫佢落台,大選。

NHS 唔夠醫生,
加council tax,
通脹長期10%

有咩讚得?

你講緊KOL 定 連登 d 人讚英國🇬🇧政府?
仲有其子女一代
葡國護照無限傳架,你有未來世世代代子孫都會有
有葡籍嘅澳門人會愈來愈多
乜嘢啊你有冇睇我留言㗎,我係講緊移民咗去英國嗰啲香港人。
又唔係講英國人又唔係講連登嘅人。
你自己入去睇吓啲香港人group咪知囉。
我呀爺果陣做警察,94年左右退休
佢話以前同期個師兄做政治部既,97年都走左
但去到06年左右見無咩事就返左香港,以前成日響屋村村口見到佢地成班呀伯傾計
依家當然已經過曬身了
聽講好多冇走到既都去左ICAC
識人做前華籍英兵,藍到仆街
bno 撚都唔去,就搵前英軍?狗都唔屌啦
咁你留港啦, 即刻有tim
記住唔好再屌蝗, 全世界久你地的
係。英國佬出名仆街。法國俾所有非洲殖民地法國公民。葡國俾澳門人一樣。
全世界除咗英國基本上冇另一個國家係會出一本二等護照,但係冇公民居留權。所以點解以前歐盟成日唔識分BNO係因為佢哋根本冇呢啲二等護照。
英國係欠香港人
香港人係英國殖民地公民
有咩問題
加美紐就人情
殖民地就要接收幾百萬人口, 一落地就比福利?
未5+1之前又唔見你嘈? 97果時唔叫欠左你?
而家夠係終國殖民地, 你唔死去大彎區?
衰過蝗
部。。。
97 前已經大撚把人屌啦
英國遺棄香港人
唔俾香港人前途自決
對比法國已經高下立見

一落地就俾福利
講到英國喺香港冇賺過錢咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞