英國宣布前駐港英軍的成員及其家人,可以在秋季開始申請在英國永久居住和工作!

503 回覆
318 Like 6 Dislike
英國人當時選擇向錢屈服
放棄香港人
訓醒好多5毛 向post
唔識可以考到合格為止
嗰陣未有左膠 仲係大英帝國心態
好似要計分
你講得啱,香港出名西不過個班人好多都仲留向香港

港女/ 大媽/ 茶餐廳夠叔 個班根本唔會移民

香港人未必係最高質

不過移英個班大部分都係中慘有學識個堆 起碼我自己身邊 大量勤力牛 同好有禮貌

炒貴樓呢樣野? 其實你有冇睇因為加息

近日樓價下跌護好多

本地人係吊生活成本上升 買唔到樓而唔係外來人炒貴樓
唔爭取落閘咪算好 仲話縮減三年
咁睇都係要 5年時間入籍
前後比 BNO visa 快咗 1年入籍
咁其實分別不大
除非個英軍本身冇 BNO國籍身份
人工得千二三歐一個月,就算請香港人都冇人去啦
BNO VISA 真係有不足之處,要降低期望同埋要做好啲準備。呢個VISA當係移民嘅一個方法就好,有right to work同rent都係生存到。
不過人通常係鐘意講好嘢,但唔好嘅嘢其實心裡好清楚。
其實係,香港對比東歐人工已經唔算差,不過講完驚cctoy d 狗咬我

走先
其實,佢哋忠誠嘅對象唔係英女皇或者咩價值觀,而係純粹地維持建制。

佢哋嘅人生目標就係著住套制服去打壓所有被(俾套制服佢哋著嘅人)認為係「搞亂社會」嘅人。所以喺佢哋眼中,皇家警察鎮壓六七暴動同埋香港黑警打鳩黑暴係同一回事。

我哋當然會知道呢兩件事完全係南轅北轍,一個係打共匪而另一個係做共匪打手。但呢班人唔係咁睇,佢哋只係認為著起套制服幫主子做嘢就係啱,不論呢個主子係英國定中國都一樣

所以有時經過啲賣啲舊皇家警察紀念品嘅舖頭,成間舖頭充滿英倫風格,但又會見佢哋同時賣埋啲大陸公安嘢又掛晒五星紅旗,就係咁樣一回事
呢個世界係咁嫁啦,你話冇錢
但又想去英國,睇下有冇人支持你
果班難民就係冇人想要,但又因為政策同左膠
冇得唔要
1970年代之前大部分英國殖民地/前殖民地居民都可以去英國住
成班當鄧梓峰有份
衰啲講句,譚仔阿姐都高人工過要出生入死嘅法國外籍兵團
https://london-immigrationlawyer.co.uk/is-leave-to-enter-the-same-as-indefinite-leave-to-remain/

"" The only difference between Indefinite Leave to Remain and Indefinite Leave to Enter is that Indefinite Leave to Remain is granted to by the UK Border Agency to immigrants who have already travelled to and are in the UK whilst Indefinite Leave to Enter is for those who are applying for permanent residence whilst outside the UK. ""

I think when the veterans arrive in the UK, they have right to live & work in the UK free from restrictions.....
澳門人連葡文都唔識,所以葡國佬咪放心俾本葡國護照你
屌你一講我就知邊間
1981 British Nationality Act之前邊有分咁多,全部殖民地嘅passport都叫British Passport,都有居英權。係1981年之後先又分咩BC、CUKC、BDTC同BNO

應該都冇幾多間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞