英國宣布前駐港英軍的成員及其家人,可以在秋季開始申請在英國永久居住和工作!

503 回覆
318 Like 6 Dislike
on.cc東網專訊】英國內政部周三(29日)宣布,將於今年秋季開放讓在1997年7月1日香港回歸中國前,曾在英軍服役的港人、其伴侶及受養子女,到英國居住和工作。

英國政府公布新的「安置香港退伍軍人」(Hong Kong Veterans Settlement)計劃,將適用於所有在1997年7月1日前為英軍服役的香港人,包括他們的伴侶或配偶,以及受養子女,與其他駐港英軍擁有同等地位。

所有合資格人士可申請無限期入境許可(ILE),在英國無限制地居留和工作,同時讓他們走上獲得完全英國公民身份的道路。
終國有無賺錢?你唔返大彎區嘈?
攞法國講做乜9? 你唔好話你出世唔係美藉白人
你啱㗎, 繼續做蝗, 睇下幾時玩爛5+1?
其實連登仔知唔知咩叫殖民地

殖民地即係你塊地係割左比殖民者

你響殖民者治下。理論上,殺你全家都無犯法

同埋本身英國白人同香港華裔真係無任何血緣文化關係連結

純粹偶然拎左香港,而家百尻幾年後出於道義責任比返居英權香港人咁解

比你人情,唔比你都吹佢唔漲
有買英超波衫都批
蝗你老母咩
交緊四成幾稅
消費又交稅
食飯又交稅
你自己返大灣區啦
叫人返做乜鳩
家陣大灣區好缺人咩?
你響殖民者治下。理論上,殺你全家都無犯法

成個歐洲依家反思都覺得殖民主義係壞事
點解你思想落後幾百年咁樣
我都覺得殖民主義係壞事

你睇下比利時下既剛果

英治下馬來亞
咁唔滿意返來腥港囉
英國自己發出既護照排得英國隊,我係英國既機場有無數次經驗俾啲工作人員逼我排英國隊,有幾次差唔多要屌柒佢先俾我排other passport
*唔
英國佬仁慈
諗住俾返個養仔親生老母共聚天倫
點知老母當個仔提款機咁榨乾榨淨
仲日日打一句問一句「你係唔係中國人」?
你藍絲上身呀,將政治關係比喻做家人
共產黨上台無耐又文革又大躍進,即你覺得英國佬係智障?
因為好多香港人都好西
所以冇咩興趣埋堆
屋企人條毛咩
廣東同越南仲 frd 過北京啦
五毛又亂噏廿四
越南佬最憎共賊
睇戲咩,況且雪糕佬都保唔到佢地啦,應該都係分高中低層
留番係大灣區啦
二十幾年之後先有得移民,應該都老嘢而且可能大陸都有一/二層樓
撚有唔滿意
有份交稅就有權發聲
基本嘢
越南佬自己都係共產黨
咁你咪交夠6年有公民資格先出聲,你而家乜然都唔係,基乜本野?
你都打橫黎講,同埋我覺得你根本搵交嗌,
成班有交稅都俾你講蝗蟲你都痴鳩線

首先,你本人又唔係英國你就唔好係到分化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞