BTS金泰亨致敬張國榮

532 回覆
1380 Like 54 Dislike
其實一定係,你諗下成龍喺日本個市場幾大就明
城市獵人集英社都指定要佢拍,之後成龍唔想好似原著咁鹹濕都應承
基本上亞洲呢兩個地方關係就係密切到咁
所以成龍都成為咗一代日本人嘅hero
電影就應該學唔少
亞洲人贏到世界市場,剩係呢樣都搞到唔識欣賞嘅人冇say啦
唔係hollywood歧視問題,而係中國封閉,所以人才集中嚟晒香港
五湖四海嘅華人嚟晒香港百花齊放,呢個係港獨嗰批好唔想承認嘅嘢
亞洲不嬲都興美少年風,其實哥哥都已經係啦

其實90年代嘅西方都係
而日本嘅taste係專跟舊時嘅鬼佬嘢,所以而家鬼佬睇jpop會覺得好80s vibe
樣其實冇咩所謂,主要反而係實力問題,由其跳舞方面,bts都唔係好靚仔咋
咁公道
冇揀呢首都可惜,佢要求10首歌,應該可以篩走其中一首
姜逼自己已經講
呢首我睇過啲大陸人comment
話係唯一一首覺得佢唱普通話唱得好,同埋不能超越嘅歌,其他佢哋都覺得有口音
香港間Leslie cafe 執咗好多年
原本有GE?
光州事件之後,美國都有畀壓力南韓軍政府, 加上88年漢城奧運, 韓國民主化運動日趨熱烈, 礙於壓力軍政府需要開放, 當時又覺得開放娛樂可以麻痺青少年, 所以首先減少限制同開放嘅就係娛樂歌唱同埋電影業
拍電影
因為鏡出現之後啲人就會發現BTS好勁
日本藝能界由演歌過渡去jpop一開始就係走後生靚仔靚女風 , Jpop歌手十五,六歲就出道, 正太蘿莉向 你睇番近藤真彥,中森明菜, 小泉今日子, 中森明菜你睇中期轉型格之前全部早期都係走kawaii baby fat妹豬路線

香港見到 Jpop 嗰條路線就照板煮碗, 發掘年青歌手走校園路線, 出咗一大批後生歌手唔係走成熟路線, 之前係杜麗莎,關正傑,羅文,甄妮依類, 突然就出張學友,陳慧嫻, 梅艷芳,張國榮,譚詠麟,葉蒨文....
唔同level唔好拎黎比啦
校長應該唔係佢地口味?
我覺得而家啲韓星抄黎明
反而想知黎明點解紅,雖然而家睇佢個樣係match韓國審美,
如果係歌,其他三大天王都多出名嘅歌,應該唔會只有佢一個係韓國出到名,
講電影,甜蜜蜜?
天若有情好鬼2000初韓劇feel, 應該話早期韓劇電影好天若有情
靚仔過其他3個
情歌夠sweet,又有廣告歌助推
佢出世時哥哥應該半退休/過身,點解佢地後生都識哥哥?
定係好似香港長期播家有喜事咁,佢地長期重播英雄本色
極度煽情嘢, 窮家古惑仔愛上住山頂嘅有錢女 仲要玩死亡的婚禮, 劉華有絕症一路嘔血一路飛電單車, 一身白禮服走去冧友, 染紅成身

聽聞當年韓國戲院啲女一路睇住劉華嘔血一路尖叫

古早味韓劇根本就照抄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞