BTS金泰亨致敬張國榮

532 回覆
1380 Like 54 Dislike
佢有場係日本唱呢首 開場用日文介紹自己 要拎張貓紙出來
好cute
佢出殯前嗰日 落雨都有差唔多成萬人去公祭
睇返嗰陣嘅live 仲係會眼濕濕
一開頭俾人話雞仔聲,個時唔似依家興偏高音
係咪有期傳媒都寫哥哥好多負面野

上海有展覽
俾啲信心

劃左”應該”兩個字

睇d相間cafe係勁靚,黎緊easter可能親身去一次
https://youtu.be/rl28y-8dpuo
今日落雨聽玻璃之情係好有感覺
睇返佢有開過一個告別演唱會
知唔知點解嘅?
告別完隔咗一排又有出返嚟
原來89年已經告別樂壇
查實點解韓國年尾show唔搞下翻唱哥哥環節?
應該會有好大宣傳力
呢套戲'阿飛正傳'當年都俾香港人嫌棄 票房唔好 仲要鬧到套戲仆街 反而外國平價好高 香港人又吹捧返
又係佢
https://www.youtube.com/watch?v=OtGAyxAnAco
12年MAMA係香港搞,有致敬哥哥,但揾宋仲基唱係做咩
屌你老母
都23年啦
年年都拎d死人黎打飛機同谷自已人氣
屌你老母臭西 你唔悶我都悶啦
人地都死左 你條7頭仲要利用個死人
又唔見你日日講同做
要佢死個日先黎 做咁撚多飛機野
4月1
哥哥呀 瘋狂洗版 打飛機

其他日子
邊撚個呀 關我撚事咩
韓國到而家都仲有好多忠粉,有間Leslie Cafe, 仲有過時過節都韓粉會去奉恩寺粉飾佈置哥哥墓碑。
冇記錯韓國政府一解禁啲娛樂嘢,佢哋都有追返日本嘢(又或者本身有偷偷咁睇?),應該係90年代嗰期

不過哥哥/發哥呢啲就再早期啲,係有啲歷史因素搞到韓國人冇追到最當打嘅日本嘢
其實呢啲嘢算係通識級,應該好多香港人唔知
佢地都好似唔係咁迷日本野,反而依家日本人都會迷KPOP
當年香港同jpop關係都幾密切(因為亞洲就係得呢兩個地方)
最記得doraemon個小夫話去旅行係去香港同夏威夷

冇記錯70年代尾開始已經會有啲jpop明星嚟香港,因為香港明星(冇記錯係羅文)已經有cover日文原曲嘅歌,所以個原唱歌手都會嚟埋合唱之類
之後80年代西城秀樹,中森明菜,松田聖子,近藤真彥嗰啲就唔使講啦

其實好多踩港撚係唔知香港以前呢啲歷史
我唔係講踩而家呢個香港嗰班,而係本身就睇低香港嘅後生(我諗一般係8,90後)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞