BTS金泰亨致敬張國榮

532 回覆
1380 Like 54 Dislike
用58M ig followers去致敬一個香港前輩,香港電影,連雜誌有一輯concept都係香港電影風

香港自己就笑人死廢老,聽返流行經典50年啦,又唔知新自己新果d真係退步得好緊要

https://www.instagram.com/p/CqJ62H7vxN0/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
屌打Mirror ,見到有鏡粉話咩濕9教主 姜逼 靚仔過金泰亨真係得啖笑
條友d型體肯定平時都模仿張國榮 想chok個型樣
完全唔同層次
會唔會ff太多
https://twitter.com/taeguide/status/1639098813993435140?t=QjiE7iaF57oVnyaexnALtA&s=19
呢d就將香港電影推向國際啦,香港政府俾返錢泰亨啦幫你免費宣傳
Loop咗20次
乜水
80~90年代嘅香港電影,的確影響咗韓國往後嘅流行文化。
邊個話姜逼/anson lo靚仔過泰亨
我出錢幫佢搵個眼科醫生 或者精神科醫生
係班廢青唔知人地係幾legendary 啫
流行經典50年都係好難聽

播番以前啲帶最好
張國榮當年喺韓國應該好紅
睇IU 套producer 個劇情有講佢老豆食左好多張國榮代言既朱古力去追佢呀媽
後來search返隻朱古力叫toyou, 個廣告係1989年
一google 就搵到
人地韓國人仲致敬得好過香港人(大陸人)
英雄本色啦,回答1988一開場就有
哥哥代言後
銷量 暴增100定唔知300倍
哥哥有樣、有歌喉、有演技、有跳舞

1個打依家100個
哥哥首to you 咪就係廣告歌
寂寞夜晚英文版
我覺得編曲好過中文版
呢個動作真係得張國榮先carry到
姜逼:好老土
香港個時真係好勁

好多韓國明星重追緊張國榮 重成日睇佢d戲
好似發哥個時長褸同咬牙籤成個韓國都學佢
重有一集runnign man 係想係香港撞發哥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞