BTS金泰亨致敬張國榮

532 回覆
1380 Like 54 Dislike
香港樂壇退步咗幾十年
唔需要你講大家都知
愚蠢到盲目附和打落水狗以為好型先好笑
你做咗智者啦
王家衞電影 (尤其係重慶森森,墮落天使,阿飛工傳)
事實有人係唔知退步緊
你要做mirror hater直接做
但唔好借BTS名義去做
呢度(有/無acct) armys都會認住你
第一次喺連登見到關於BTS嘅post
會有咁多正皮
因此OP假命題
真正係反mirror
BTS呢個po只係出現過嚮#1
之後就引左去mirror
其實韓國係最多香港文化fans既地方,外國黎計
非洲都未發力添
記得
你有J嘅咩?
未聽過有人會笑張國榮
某程度上以前香港係最先進發達覺由既華人城市,加上荷里活有嚴重racist所以全世界最出色既華人都會去曬香港先造就到果個神話。

到後來中國開始有錢,果一大班根本唔識咩叫電影既生蕃控制左主要票房所以先搞到咁。

你自己睇番大陸最賣座既係長津湖、戰狼, 百分之九十九都係講中國點樣叻點樣勁先至賣座,所以造就到香港甚或成個華人電影市場都走向劣質化。

當然,而家比marvel 、 Disney 控制左既cc片其實都反映左全世界既觀眾口味都開始中意睇啲柴蛙蛙既打交片多過睇啲要思考既好電影
有無咁誇
廿年啦喎
你諗下
十年後仲有人記得依家退咗休嘅韓星咩?
有睇既就會識
回答吧1988已經有角色叫張曼玉 王祖賢(台灣人但香港紅起)
件西裝勁襯佢,佢亞姐表現都有著,
題外話,個人認為1989隻碟 暴風一族仲好聽過側面
https://www.youtube.com/watch?v=9ae_4S90l1s&ab_channel=%E6%B5%81%E8%A1%8C%E7%B6%93%E5%85%B880%E5%B9%B4
其實熱潮冇以前咁勁已經
韓劇參考日本先
好過啲仆街黃屍啦 有香港人上Oscar就一尾係到簽埋啲濕狗聯署 仲要冇撚用嘅
Running man 時不時都會模仿英雄本色嘅台詞
嗰時港星真係好紅
反觀香港搵個長期鼻塞同低耳猴強姦哥哥金曲
我覺得後輩要提攜。只係哥哥拎嚟比較唔公平(對哥哥),完全唔同層次,會唔會話有條女靚過隻豬
張國榮,Leslie Cheung 喎。100年唔敢講,2003到2023廿年啦。
一個歌影視三棲既專業歌手、演員。人地唔係個種要個人企係到你先鍾意佢,人地真係用作品說話。佢由出道比賽翻唱同後面演唱會既american pie,到後嚟既每一首歌、每一首翻唱歌,一次比一次更出色更「張國榮」。
佢電影白髮魔女傳既卓一航、霸王別姬既程蝶衣、春光戶洩既何寶榮、阿飛正傳既旭仔、就連胭脂扣本身只係襯托梅豔芳,但不斷加戲既十二少。
佢就算清談節目今夜不設防,都無可能會抵得住佢魅力啦。其他我唔敢講,但到死我都一定記住呢粒係我未有意識就殞落既星。
利申:張國榮呢三個字係入咗字典
多謝大家唔嫌棄睇完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞