信用卡討論區(129)買嘢記得留意rebate cap

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
好明顯係佢update完之後既問題。全部網上餐飲得1%。我迎新仲未簽夠數,都唔知仲簽唔簽好。
有冇巴打知AE Blue Cash啲Cash Back係月結自動拎數定要上網換
自動入數
Thanks
做乜比人負評
明明個6% 去到上個月都仲有
最尾1期入數應該係今個月
迎新CX卡抵好多
aeon個cs電話長聽音樂無人接過
有冇人冇經驗hsbc 查爭議交易要查幾耐?
而家已過左一個禮拜戶口都係未開封
但新卡已經寄到比我
查過1次 1-2星期
但寄左新卡比我
叫我照用
應該俾人屌到7彩
最近又有卡俾人盜用
幾時上channel c
請教一下,網購回贈的話,邊張卡會係最抵?

因為red card 有封頂,我每個月都好高消費
Red卡limit已經係網卡中比較高,何況$12500後仲有無限1%
唔見有咪打去同CS講
當呢度係客服部?
想問下大貓VS 額外3X 有無CAP?
因為我每個月用至少20萬,以前red card 好爽,現在難搞
如果無涉及外幣

red (12,500 x 4% = 500) + (187,500 x 1% = 1875) = 2375
scsc (200,000 x 1.5%) = 3000

你咁大額,唔用公司卡出唔出事
每年$100,000,同5X一樣
或者兩溝
如果我$100000 唔中cat, 即係有X4
之後$100000 中cat, 咁仲有無果X5
想8下呢到大家有冇同樣情況姐
3X要中cat喎,只係唔中自選,共4X
5X要中自選,但係會同時中cat有3X,所以會兩個limit 都用,共9X

假設你爆3X個limit再碌自選應該會得返5X,共6X

所以揀自選要揀個常用嘅,如果唔係好蝕
係呀, 唔中自選,
ching既意思應該係額外3X同5X分開計?

因為99%用VS同DBS Enemy, 所以有中3X唔中5X既情況
係分開計,但係唔係mutually exclusive

3X唔會用到5X limit,但係5X會用到3X
點解唔係頭12500用red其他用sc
SC出卡要等幾耐?補完資料等左2日都冇聲氣,一申請就話初步審批完成補埋身份證副本就得,仲以為好快搞掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞