信用卡討論區(129)買嘢記得留意rebate cap

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
有冇話唔比會點?例如短暫失業

Blue Cash 係咁
即係blue cash冇轉,同之前一樣
睇你點交
申請信用卡個時有俾過contract
真係sorry開過咁多間嘅卡,而家先知原來唔俾提早找數
無講
不過佢要我寄去,要的寄就唔想搞了
唔係唔畀
但係信用卡搵到錢嘅客會係還min pay遲還透支嗰堆
你下下誌賬即找
即係同銀行講 佢哋永遠唔會喺你身上搵到錢
咁囉
其實你洗一筆還一筆
唔係話比銀行知你經濟狀況良好 係好債仔
而係話比銀行知你唔會有機會差卡數 唔會有錢比銀行賺咁解
當你同人做生意 你知唔會有任何機會係佢身上賺到錢
咁你仲會唔會同個人生意
出左單準時還已經好夠
另外大貓應該純粹係要renew你employment status黎assess你黎緊個經濟狀況 即係檢討信貸安排既一部份
你唔交應該有機會比人cut額
全中
唔係要佢比min pay 遲還透支
純粹準時還已經100分
提早還通常係額太低唔夠用入錢落去頂先需要咁做
不過上面講減limit又唔一定 應該係有野trigger到大貓要review
可能佢身上突然多左筆大數?
點解
咪癲啦
提早還同準聽時還個差別又喺邊呢?
咩想唔想同你做生意
我做乜要話俾銀行知我係好債仔
嗰一萬幾千人地鬼會睇你個account咩
只係開卡嗰陣set咗個入息證明有限期
到期咪叫你再俾 好撚普通
你可以唔信
我係唔會信啲咁戇鳩嘅嘢
即係我要扮到會唔還錢先會批卡呀
有無咁戇鳩
我準時提早還都會 夠入息
無試過俾人reject
咁你咪唔好信
唔洗通知我既
睇到咁on9嘅理論唔出下聲都唔得
on唔on9係睇住同咩人講架姐
咪撚信
信佢一成雙目失明
自己點用咪點用
打上去cs問下點解要交多次咪知
你都識講合約有限期 要交多次唔奇
由其hsbc 俾人搞完後好野好撚煩
咩過份準時還就唔係好債仔銀行會搞鳩你
唔做你生意
想笑死人咩大佬
宜家生意淨係得min pay
Transaction fee無㗎 規模經濟效應 big data
淨係你用開佢服務
有個機會狂sale你其他服務都夠佢出俾你啦
我冇講過以上既野
你都未睇哂我上面兩個post打過d咩就屌屌屌
依家冇人叫你找min pay
亦都冇人講過叫你遲找比錢人賺
只係話個模式唔係咁
我都唔知你咁大反應做乜
人地合約到期要交過證明就係咁簡單
而唔關咩還錢模式搞到銀行想搞九你依啲bull shit
上個月錯到仆街
今個月 暫時ok
Eminent:零售簽賬 1 %、餐飲簽賬5%、運動服飾簽賬5%、健身中心簽賬5%,醫療服務簽賬 5% (VS首HK$8,000合資格簽賬可享5%回贈/Platinum首HK$4,000)

想問VS首8000享5%回贈 包唔包括基本果1/5%?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞