信用卡討論區(129)買嘢記得留意rebate cap

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
FPS可以找卡數既咩?點set?
想問下M乜撚個每月上限係計簽帳日定誌帳日?
例如尋日簽但而家仲係處理中佢會當3月定4月嘅上限
計誌賬,所以用四月
HSBC, Hang seng, ICBC, CITIC, 富邦, 大新
好似呢幾間FPS 有得揀信用卡轉賬
仲有無其他?
岩岩HSBC 批左 Visa Signature
諗住食盡近期既優惠, 預碌$10000
計劃: 係豐澤買iPhone 14 Pro 再買多小小其他野
1. 基本獎賞錢回贈(0.4%):$40
2. 最紅自主獎賞(2%):$160
3. Visa Signature卡尊享額外回贈(1.2%):$120
4. 豐澤最紅優惠額外回贈 : $400
5. 額外10X「獎賞錢」(4%):$400

除左迎新$800之外, 想問有無計多或者計少
Dbs eminent係咪必申張
我冇dbs卡 諗住食迎新
平時食飯用開hsbc vs
飯卡必備
細銀行一律不了
井多少少
根據以往經驗
4、5呢d promotion 唔可以雙食
建議睇清楚2個promo既T&C先
有無寫明唔可以同其他優惠同時使用

或者打hotline 問啦
DBS 信用卡OK喎起碼回贈夠快,個app都OK,係唔好入去做嘢姐
星展唔算細行啦
你食凶宅呢個deal用Red好過啦
應該冇其他錢要駛
都係為左食迎新
農行起香港無retail 想用都用唔到
你當冥通銀行流㗎
揀咗賞家居?

#2 $10000應該係$200
#4有機會食唔到,terms 有寫唔可以同其他優惠同時使用,建議問下CS
想儲里數就Apply左張Every mile
佢已經批左我,叫我入理財App用住張Virtual先
問題係我之前冇用過HSBC任何銀行服務
係唔係一定要落分行開戶先用到張卡?
我都想知,唔知等張咭要等幾耐
想迎新賺多啲里數嘅話 除咗scb cx之外 邊張最好
everymile
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞