信用卡討論區(129)買嘢記得留意rebate cap

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
Amazon係

如果為咗Airpod都ok嘅

好似之前Citi有額外Amazon 折,宜家冇咗

Cashback 外幣都係2%,減咗手續費之後冇乜剩

我諗HSBC Red會好D,4%,$12500monthly limit,之後仲有無限1%
但係大貓迎新乜都冇

食咗Citi迎新先,再要埋Red恒常用囉
信用卡討論區(130)買嘢記得留意rebate cap
https://lih.kg/3351414

費事D人開完又唔加頭post,順便試用新功能

我諗以後邊個過950就用新功能開定
我都係咁諗,但CITI有成10張卡畀我揀,唔知邊張先最多現金回贈好用
都係Cashback 架啦,其他唔係特別好
Citi批卡快唔快 今日申請有冇可能20號前拎到張卡?
Cashback 得2%冇上限好似雞雞哋,反正之後都打算出大貓RED有4%,不如諗吓CITI PLUS有活期額外儲蓄年利率都好,好似幾靈活
CITI做嘢你預5個工作天左右啦
Citi信用卡嚟講Cashback算好啦,Citi plus信用卡網上得1.2%

兩者冇衝突,你可以有Citi plus戶口,但係唔用佢張信用卡

Online CS 覆得有小小保守, 我諗我會照碌左先
就算冇呢$400,就咁賞家居10x都已經好抵
隨時放到假+唔使夾屋企人就可以玩里數
一樣 係系統update個期嘅單冇計到網上
上星期嘅就都有食到6%
請問最紅自主獎賞是否只可以在每年指定時間耐更改一次?大概幾時有得轉?上次錯過咗年頭,唔記得轉家居賞,嚟緊要買好多電器嘢
好過VS 賞世界嗎?
有賞世界就VS,無就EM
無朋友自己去唔使夾
Cashback得食嘢、本地酒店、部份外地有2%
Citi冷河仲要一年
d哩數要嚟upgrade 位用
本身有得miles + cash 買機票, 買完間中去官網捕下upgrade 機位
試過econ 現金價, 最後上咗first class
用既哩數唔夠換econ 來回

我玩開例如emirates 可以咁.. 佢個upgrade 可以日日唔同價, 有時又唔知點解redeem miles 有一截bonus
唯一on9 既係, 佢迫你要有一堆miles 先.. 話upgrade 去B 要10000, 唔夠10000 無得next step, 但實際埋單佢有bonus, 可能6000 就夠

或者去到check-in counter 先問佢有無得miles upgrade, 又係平d
Upgrade我覺得有啲似本來想去惠康買一盒$6朱古力,點知佢2盒$10,咁就洗多咗$4明明剩係諗住用$6。里數都係錢,成本係現金回贈。洗10萬回2萬里,如果現金回贈比率係5%,成本係$5000。

利申:開始儲里數ing
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞