信用卡討論區(129)買嘢記得留意rebate cap

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
好奇一問,passport續期有冇邊張卡可以儲績分/回贈?
你要多過1%就簡單啦

Red 超市有2%
SCB SC全部1.5%
AE Blue Cash 全部1.2%
Enjoy/Yuu 7-11 1.5%
Smart OK/百佳5%
行山係cashdollar喎,唔會直接rebate
同埋睇佢幾時有promo 2x, 5x咋喎
仲有就係通常啲cashdollar邊度賺返嚟就要去邊度洗返
你識玩一定多過1%
你過red卡個po睇下計唔計網上
去開百佳 ok hktvmall 759就smart card啦
EveryMile係特別D,其他卡都冇寫明要簽幾多錢

同埋出咗唔夠兩年,第一年就話因為疫情,幾乎係人都免,冇人知佢下年會點
Smart卡7-11係咪無了?
Yuu系列用返行山enjoy好啲
其實唔使理佢啦,佢都9唔搭8。
講親都誇張失實,講到咁不如叫銀行set AI邊個期期清就cut佢卡算,明明銀行訓喺度收舖頭錢,都講到期期清嘅客戶冇用咁,建議叫佢上網睇下啲啲信用卡YouTube片。

同埋我唔知幾時就block咗佢
而家睇下citiplus post就知真係唔好嘈
對新申請嘅人要諗囉,佢寫咗第十三個月cut要還迎新
我12號
用iPhone 14 Pro series影?

通病黎,用過第二部機申請啦
有無LIN?
我3月頭,搞到唔係好想要
咁啲app未做好optimisation有咩好討論

iPhone X啱啱出果陣Screen ratio同個M字都要成年幾兩年apps先統一到,宜家仲有啲app仲行緊iPhone 7 ratio,好似cinema city 咁

App啲IT狗唔做嘢都冇計
成皮野一部機影相focus 唔到都唔屌得
仲要俾多兩年時間佢optimize
有無咁撚惡
以事論事,咁的確App未做好optimization
如果你用佢內置相機app影相都focus唔到你就可以屌到佢開花,我都屌到佢開花
Third party app都入apple數就有啲好笑.

之前 Instagram Snapchat開camera影嘢camera module有好大咔一聲咪都係靠app公司堆bugs fix搞掂
根本App公司有能力搞到只係慳皮唔搞

俾時間Optimize唔係喺 Apple度,係喺developers度, developers 一知問題即fix就唔會有機俾你話
里數卡係存在收年費既機會
自己諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞