MIRROR英文訪問

521 回覆
50 Like 172 Dislike
佢地都唔同年份
ian同edan一個考al一個dse
97後出生率低基本上容易入u好多
公平咩
一日trending第一 有d驚
Ian其實係典型香港中學生程度
不過佢應該受訪時冇包袱要show off英文
所以比較自然 事先準備左內容就照講返出黎

Anson lo應該係想藉機會show off下
所以chok左啲

兒登應該係有xgu包袱 驚俾人話名不符實
所以緊張就反而仲差
其實真,當你覺得英文差好7既時候英文就會進步神速,我好記得細個小一,全班得我一個一隻英文都唔識,上鬼佬堂比隔離個同學指住我話 he can’t speak English 跟著我小一開始發奮讀英文,而家唔係好勁,但應該都唔算差,ielts 有8, speaking 都7.5
佢發音算正常啦
skip晒啲r音咪又係會俾人屌
根本AL做咩喺連登都會俾人搵到位屌
我話韓國人唔識英文係好正常, 但係識英文都一樣可以好正常, 所以佢有啲人識有啲人唔識, 但係Mirror起碼應該要大部份人識先算合格。鬼唔知RM智商高到黐線
咁我又冇你咁勁
可能太遲起步 係兒登lv 變到Ian lv
都唔係好 不過自己就收貨囉
Gay佬塊面膠到
當然都會有你呢啲例子
但老實講好少人會有咁既自覺 再自發性提升英文

你入到u發現身邊啲人英文咁勁
咪即係我講既大部分人英文喺中學已經定型
本身膠
等特重r 音 係好撚on9
佢發音算正常啦
skip晒啲r音咪又係會俾人屌
根本ALmirror做咩喺連登都會俾人搵到位屌
Ian 講英文幾好聽
淨係受訪嗰時先造作咩?
成班pr傻閪又係到討論 好老實想人收皮又要一直提起人地
香港人咁多年嚟都係好鍾意捉鳩人英文
其實外國人傾偈都唔會用好多難字
香港不嬲trend架啦
係味xg u??
係受過港式教育,以為難字就等於勁既香港人先會咁

結果導致小學幼稚園已經要學一堆又深又長既生字
開來聽下,其實都算係咁啦,好過而家好多大學畢業生
Trump 做總統都會用最簡單既字去令到盡量多人去明白
幾年前咪成堆韓狗mv
其實係應該拎外國chart嚟睇,聲稱國際市場又唔睇國際chart走去睇香港人為做馬做出嚟條數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞