MIRROR英文訪問

521 回覆
50 Like 172 Dislike
樓上話ian長天仔, 雖然係英中, 但之前識嘅長天仔英文都係麻麻地, 類似edan級數, 所以一直唔覺得而家地區英中英文有幾好, 最多textbook係英文?
所以估唔到條片入面ian反而係講得最自然
所以咪叫左你番去睇韓狗
我明你講乜, 睇過佢英文訪問, 講功夫時佢都係依賴動作表達, 而唔係用文字去形容動作。只係估唔到佢連中文都唔識形容, 不過佢小學都唔知畢業未, 可能表達能力差D
當年stephy 同廁田去接受訪問

高登仔咪又係瘋狂恥笑stephy 同讚廁田

而家一個變左連登女神一個成日比人叫番大陸
喺九華唔讀書係冇人迫你,同一屆會考0分至8A都有
但係睇洪金寶,元華做訪問唔會有咁既感覺
成龍講過自己可能有adhd, 我覺得似係
唔關事 港大溝通到就得 唔代表好
AL年代唔代表佢地考AL入u
佢地幾個唔似中七直入year 1
似係經ive入或者asso入
一係就自資學位果類
淨係ian答算啦
根本3個都準備過 預先睇哂問題諗定點答
即問即答分分鐘Ian anal都hang機
同埋有恒心
都好明顯 連數學4都可以拎出黎曬
即係英文連4都冇
定其實呢幾年大學生質素真係咁 十幾分就入U
我個年 Edan呢種係三大嚟講一定係差
其實唔係想撐鏡狗
但連登平時討論英文教育就識話唔應該笑人口音
但一關到鏡或者自己唔鍾意嘅人
嗰副尖酸刻薄嘅八婆閪格就原形畢露

我係咪應該樂觀咁諗係兩班人嚟
成team得佢識英文
原來係 BBA (information systems)
半個IT毒撚
他好似唔識寫
但好聰明嗰type嚟
ian:唔錯
edan :典型港式
anal : ruby口音
佢班fans好鍾意吹奏25分大腦架
點知英文講到咁柒露哂底
上次隔離post仲話edan hku講英文一定叻過bts
咁好恐怖
調返轉諗
行政長官喎,特首喎
原來英文同啲廿零歲歌星仔同Level
差啲比你大到
頂,好過比卡超喎
你聽口音都聽得出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞