MIRROR英文訪問

521 回覆
50 Like 172 Dislike
有errrrr
Suppose 佢地英文要更好
話哂都係考a level 入u
Make love 細個成日以為做愛呢個term本身係中文,大個先知係由英國轉成 Make love in the make out room
有撚
好鐘意make love 呢個講法
sex with love
Edan Kong U都講成咁
突然對自己好有自信
佢似運動員有嘅心態唔輸得
都唔知佢CHOK乜撚野 隻隻字都重R音
好好地講唔撚得 真係影撚衰香港人
有時英文唔好講野有口音無問題
但係英文唔好仲要CHOK口音就真係弱撚智
CHOK完又唔知佢想扮咩accent
佢個妝好似阿梅
Have dick No dick
Edan既英文係將written English 背出嚟當係spoken english,所以個flow好窒同埋好多that that that. 加上唔夠vocabulary去講自己想講既野。 Ian同AL係最自然既spoken english,雖然AL chok chok地啲accent,但個flow係佢兩個最順同自然。似返個正常人講英文囉。我諗香港學生係無咩機會去講spoken english 好易幾自己寫嗰隻當係口講嗰種英文。情況好似你用書面語當口語廣東話咁講野,你講乜都窒啦。
btw, 佢地首歌都唔好聽,好似人地K POP 罐頭歌咁。即係啲K POP producer 賣佢地啲倉底貨arrangement 俾佢地咁...
又喺度講埋啲有的沒的
Anson lo已經做左上弦一啦
杜生男拔喎
好多豬妹應該會好失望
下 算講得幾好喎 應對得又快 又聽得明
土生土長香港人 你要求人哋講到好似外國人咁?
讀過大學,預先知訪問問題準備過答案應該唔難用英文講
Tiger 應該都talk 得吓
杜生唯一會考合格好似係英文
you know....it is like.. it is valy valy gao da shang
想睇下笑AL嗰班人英文有幾好
錄幾句放上黎連登比大家聽下
英中同中中嘅英文程度係可以差好遠
舊制仲有中六轉校,真係一睇就知

睇+寫+聽可以毒撚練出嚟
但去到oral真係唔夠班英中嘅人嚟已經唔講口音,語速/流暢度/反應真係有明顯差距

人地英中講英文就日常,whatsapp英文拼音講嘢
中中自己唔爭氣,有心練又有少少能力會比人話扮嘢+笑;冇能力又驚比人笑唔敢講,成個風氣差撚到

而家dse就唔知
唔好又拎猩加坡比喇
當年機場第1時期咪國際大都會囉
而家排30幾係国際大刀會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞