MIRROR英文訪問

521 回覆
50 Like 172 Dislike
印妹都搞唔掂
Xg U 唔撚掂
好多人話AL作狀但係北美啲teen都真係咁上下雖然佢好明顯係模仿緊但都無可厚非啦 non native speaker嚟講模仿到咁算係ok㗎啦
ian我覺得最好 各方面都balance到
edan就真係accent極重最大鑊係fluency同coherence都瀨晒嘢 如果以呢個水準去考ielts speaking俾盡都得6所以真係唔使見kong u就j定先
其實唔係母語講得唔好本身都冇咩
知唔夠好咪盡量練多啲
fans吹少兩句當幫忙
speaking不嬲靠練靠開口講
學歷其實非必要條件
大把人做paper寫到曉飛一開口就啞咗
所以佢地做嘢接觸得外國人多反而最練到口語
梁朝偉啲用字都好簡單但係好流暢同埋完整表達到自己意思 大把大學生都未必做到
Edan太明顯係睇左問題,寫低答案再背出嚟嗰隻。呢個我覺得係好typical學生做presentation 嗰陣做既野。所以你聽落覺得好怪。
其實佢地成首所謂英文歌啲歌詞真係....除左怪就係怪,啲歌詞唔知係咪就返佢,啲水平好似小學生程度咁。
個幕後班底本身有幫bts作曲,真係可能係人哋唔要嘅二手貨
佢dancer嚟邊有可能訪問佢
反而覺得ian似準備過下
至少諗過大概要講啲乜 所以比較順
edan啲pause多到如果係背嘅話背到咁都幾失敗
個班producer如果寫呢首歌俾BTS (唔講詞,淨係講個曲), BTS肯定唔會要..
聽返依家既K pop既曲同arranagement再聽返呢首, 我自己覺得呢首野,倉底/次貨味好濃..之前杜生個隊EOS都搵左幫Black Pink作曲個條友去寫第一首英文出道歌啦, 但人地個首D質素好D喎..起碼個melody無咁流同埋貼返近依家D曲風啦我覺得...Mirror個首唔知點解覺得好娘
是但啦,唔通真係有外國人聽咩,未又係俾鏡粉自J
We want to work again

I go to school by bus
由佢重覆2次講左tragedy..就感覺佢係緊張到就算背左乜都唔記得
然後要靠自己臨場個陣又唔夠vocab所以收左皮..
IAN長天仔
之前睇過報導AL Dse 中英文都5
好似拎英文攞B
呂爵安畢業於慈幼葉漢千禧小學及可風中學,2015年憑香港中學文憑考試獲得最佳五科成績25分,當中中文科第5級,數學科第4級和通識科第5*級

英文唔提,係咪得3?
但BTS真係有個英文好好
中學英中長天,個段時間學
所以討論英文好唔好做咩本身歌又唔得編舞又唔好,班人跳唱基本功又無,又唔肯練習,仲要衝向國際唔係grimmick野俾鏡粉打飛機係要黎做咩
講真幾勁 以為佢係讀唔成書個種
其實真係R撚晒頭,香港都未搞掂就推出去
佢好明顯係聰明仔但無心機讀書嗰隻黎
說一些有的沒的
我覺得張學友、梁朝偉D英文都係簡單而又自然, 幾鍾意呢種, 應該係搵過老師練
有錢有時間 成龍都講到好勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞