MIRROR英文訪問

521 回覆
50 Like 172 Dislike
姜唔出黎講吓英文
Ian啲英文唔錯喎相反Edan好似怯怯地啲停頓位幾差
如果要食人口水尾
起碼啲樣要韓系同後生啲先啦
而家完全港味,仲要老

我覺得呢隊嘢係用嚟說好香港故事
政治層面多過商業
Frankie好似係SPEED
姜迫今次仲有冇打喊露+周圍望那些有的沒的
Ian幾自然
Edan好緊張
Gaylo
撚識英文咩
呢個先係令人最擔心,但以實力黎講又好似唔駛擔心,同香港命運一樣
1.2打做好全英文IG後就搵英文PR 打手

Support Mirror. Always waiting💞💞

Not a mirror fan but they play with heart❤️

I’m a 89yrs old man never listen to music until I heard Mirror🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

They kids work hard very humble 🥰🥰🥰🥰
諗起香港娛樂圈依家得返呢啲垃圾做代表真係笑鳩死
早十年都冇咁差
不如佢叫自己做comingson
姜狗大明神
其實兒登都ok阿 就一般香港人level 講到但唔算流利

anal就似足presentation既時候 總有條友英文又唔係掂 又要講得懶係野咁
同意
就算讀二大
一個Eng撚都可以係英文dse岩岩pass (oral barely pass)
然後四年無講喎一句完整英文
好似個勢仲勁左 到底幾時玩完
開始收皮定義:上弦一mv一星期唔過50萬
yes no yes no
就好似香港飛虎隊一身歐美裝備就覺得自己可以打入 美國/英國 同其他特種部隊比較

可笑
Ian幾好,應該訪問前自己都有準備吓大約點講
Anson lo都ok
Edan就一般
佢中文都未咬好字
Show畀人睇都覺得老尷
姜濤:slow slow slow! I’m fat!
基本上英文口語靠學校都係死 講真 一個星期上堂講到幾多句
聽到Ian一口流利的英語後,我愣了,這才想起來,Ian是城市大學畢業的,所以才有這麼高的素質。城市大學是一所歷史悠久、學科齊全、學術實力雄厚、辦學特色鮮明,在國際上具有重要影響力與競爭力的綜合性大學,在多個學術領域具有非常前瞻的科技實力,擁有世界一流的實驗室與師資力量,各種排名均位於全球前列。歡迎大家報考城市大學。

Anson Lo都係
have dick no dick
睇Anson lo 睇到好唔舒服

開頭又要懶foreign accent 點知得幾句貨仔 最後諗咗十幾秒竟然講句Slowly slow down

不如正正經經似Edan chinglish好過 外國人唔會覺得有咩問題 香港人都會覺得你夠真
Anson lo無grad
佢讀到一半無讀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞