[2023 #19] 連登巴膠怒屌屎水A線瘋狂加價50%專區

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
跟619唔好咩
情況唔一樣
因為得一個數字夠位出曬
大家總站一樣 路線又差唔多
18(半全日時期)上環
619(黃) 中環(轉頁)港澳碼頭
619(九)中環港澳碼頭
2 中環(港澳碼頭)

$4樓下 10號轉 8X減$2左右 再回水$2 即係免費/補幾毫子轉 $3.8定$3.4好似就搞掂

就算依家都係$7
你啱

好似係$3.4(10)+$4.4(8X)-$2.0(轉乘)-$2.0(回水),總共$3.8

行去港運城轉嘅話係$3.4埋單

平到癲
呢個轉乘優惠應該唔包港運城
首先要頂得順10條走線先
尤其是灣仔至銅鑼灣內街
就算唔包都只係$3.8
真係遊車河用
可以轉車前用慳咗嗰4蚊買個包再上車

678 轉 2A -$0.1
到時改86K做順循環沙鄉往馬市改經源禾路,飛亞公角街,再86S馬市錦英分拆飛亞公角街,85K全日拆一半亞公角街後經沙公沙田圍路特快班次名X85K,85K改跟86K循環源禾沙鄉富麗豪,82K沙角至崗背街之間加經沙市希爾頓大會堂。284拉去碩門,83K全日拆做一條沙工中愉翠經沙公循環沙市名83S,83K改不入沙市大會堂,舊83S改名X83K。40X全日飛沙田亞公角街。
哩啲情況 又有月票嘅
上住61X去黃大仙轉車站再求其轉一架啦

不過計非繁忙 都唔係聯合得好緊要姐
基本上都係258D做膽 其餘兩架隨緣
或者793星期一至六下繁拆條行西九龍大角咀旺柏旺角道後直達TKL,改名796C,同時793改經界限街。
應改61X拉去屯碼區改去油塘兜藍田山秀順內街振華道牛頭角總站,往屯門改經牛頭角道福淘街至原線往油塘改經彩福,62X/259D往屯門改經偉業街,往九龍改經牛頭角道及福淘街,雙向改經啟麗德六幹。
喺吐露港見到 坐滿嘅79x
7架電容青年雲集大埔廠

係咪仲有一架從未載客嘅 擺咗喺舊龍灣??
人地卡佬有講, 係制度問題
屎水最仆街就係125, 根本無當司機係人, 只係當佢係工具
有咩理由係行車先計錢, 休息無錢

我諗現職嗰班都受到新制度影響
你之後講嗰啲咩78X 79X 擺車都係因為錢問題, 佢啲白衫司機係行車先收錢
我見78X 79X 都好多白衫佬
我就係覺得125係想用黎解決作地師傅表太多無必要既WALK/PASS/休息時間既問題

但你擺架車響度唔撚用倒錢落海個數大過你個浪費個人好多囉屎水
咪就係仆街
大佬, 啲司機係度standby 其實都係用緊佢地時間
即係好似我地做文職, 唔通老細又斷task 出糧咩? 但你無task 又要你坐係office

所以變相啲司機都唔會認真幫你搵錢, 比著我係白衫佬, 我咪求其碌到過對面站咪算, 你話前面有部狗巴? 我打埋死火燈比佢過tim 呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞