[2023 #19] 連登巴膠怒屌屎水A線瘋狂加價50%專區

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
緊係啦
巴士快輕鐵好多又唔洗同人迫又密車仲要就腳好多
一開始講緊取消架
話北角有魚
應該縮去天后專心做心北角魚
建671改做慈中至置富,港島北只停北角銅鑼灣(海皮/堅拿道西)
其實取代96嘅應該係671唔係99
行怡和街,完美取代
屎邊會益厹
同埋671服務時間少一截
373 603P 641
灣仔起步都有三種走線
我如果下次再去都會揀E32/41轉
咁咪要整雙分
嚴重拖慢車程
本身都夠慢
8點後99改經怡和街
嗰幾個站本身都要停
機場快線:hi
但99的確多咗客屎水又贏
671同606算唔算兩大聯營毒瘤 兜到仆哂街都係無客
仲有307 第四種走線
77同99到今日仲生存到同冇cut車
我比較驚訝
606同671唔係冇客嘅
臨過海前嘅站咪多
總站同前段嘅客全部撚走晒
以前放料既內容就大多數都係同營運有關,例如邊條線幾時有改動,加班等。出發點不外乎都係要擦下存在感或者開心share。

但自從幾年前開始(2017年RPP?),若干小道消息既動機已經有agenda,牽涉兩大巴士公司既利益。成個風氣既改變,流料特工就一定有份搞成。成套思路始乎係「放料 > 巴膠搞凱婷 / 巴膠係地區組織Facebook分享 > 製造民意 > 逼凱婷做野」,某程度係同某巴士公司係區議會既手法互相配合。

以前流料特工一邊預先放RPP既內容,一邊就放九巴被Ban既建議。依期就開始主打屎水RPP(不論真假)。雖然放料既內容係變左,但成套思路根本無變過。

依種玩法好處係放真料時可以幫自己樹立權威,當有需要時就可以放下流料達到本身既agenda。又有大把病友係精神病院免費幫手周圍講。反正真正知道邊D先係堅料既人(aka 凱婷/巴士公司)根本唔會係網上澄清。就算放左流料,都無咁易比人挑戰。加埋香港人咁善忘又點會記得真真假假又有幾多。

當然有時其他人放料又唔似有利益考慮既,純粹睇唔過眼。例如精神病院有班人長期放948營運數據出黎,似想用民意逼屎水加班囉。
講緊灣仔上公路
307維園同興發街俾你食咗?
671最多人上嘅路段係銅鑼灣-北角、九龍灣-觀塘
606就康怡-北角、觀塘-舊龍灣
又長又沉,俾我係一頭一尾嗰班都唔屌
原來你起步係上公路嘅意思 咁我搞錯咗
應跟603P入馬師道再行紅隧飛站,東九廊飛站,觀繞,茶果嶺道至原線,再拉去調景嶺站,坑口後經將南海旁尚德至總站,改名197。
車尾左右凸支燈出黎係咪靠害
電單車好易睇唔到撞埋去
606要比耀東大帝去柴小架
只有PR先會幻想到任何相反意見既都係PR
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞