Charles Schwab 好似就黎破產咁

306 回覆
11 Like 255 Dislike
轉頭反口點算,唔係喇,拎返哂鎂現金轉返做人仔穩陣呀師兄
IBHK同IBLLC唔係唔一樣咩
好奇係卷商買左國債,個名係我,就算卷商執左,唔係我都有個批債卷?
schw盤前又跌多20%
俾我立即draw錢
咁搞法,個個draw 錢
本身唔破都變破啦
以為完左,做咩仲插水
只要大家唔draw就冇事

不過啲人通常聽到呢句立draw
Put 唔put得?
如果執
可以搵返幾年前教人開戶D post鞭屍
香港算吧
搞你幾年先有

希望到時仲有命
IB LLC唔包IB HK
佢講既野係誤導你
但只限覆蓋在香港交易所買賣的證券和期貨合約
TD INT 關唔關事?
咁其實喺IBHK買美股係最冇保障
唔洗分析!轉走先啦
投資者賠償有限公司是為負責處理投資者賠償基金(「賠償基金」)的有關申索而成立。我們是證券及期貨事務監察委員會(「證監會」)的全資附屬公司。

我們的工作是接收、評核及裁定向賠償基金提出的申索,向申索人支付賠償金
額,以及向違規的持牌中介人及認可財務機構追討賠償,這些中介人及機構包括:

(i) 就證券交易或期貨合約交易獲發牌或獲註冊的中介人,或

(ii) 就證券保證金融資獲發牌的中介人,或

(iii) 提供證券保證金融資的認可財務機構。

無特別提一定要港交所
如果到時淨係執咗hk唔執us呢
攞錢保平安
留名比futu收購香港個part
你篇新聞第二段已經講左:
證監會已從2020年1月1日起,將每名散戶投資者的買賣證券及期貨合約的賠償上限,均由15萬元提高至50萬元,但只限覆蓋在香港交易所買賣的證券和期貨合約,以及透過互聯互通機制買賣的滬深A股(北向買賣A股)。
機構聽到即刻買put draw錢
頭先個IB CS 話 IBHK 係IBLLC 的子公司,佢手頭上文件話IBHK 戶口庫存托管响IBLLC 的美股債同錢。可以申請索償,美股債上限USD500K, 錢上限USD250K. 我頭先唔記得做電話錄音,或者有冇其他IB 用家再三confirm? 呢度資訊非常混亂,你一句我一句,搞到人都顛!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞