Charles Schwab 好似就黎破產咁

306 回覆
11 Like 255 Dislike
我send左request搬左3成走
睇到SCHW個價,唔敢貼出來,怕害樓主跳
The limit of SIPC protection is $500,000, which includes a $250,000 limit for cash. Most customers of failed brokerage firms are protected when assets are missing from customer accounts.

係securities 都可以補五十萬

總之你戶口加埋啲錢就係保五十萬
但係當中嘅cash就只會保25萬
SIPC係保$500,000USD&$250,000USD
通常講完冇事先大鑊
因為佢地認為一間7.98萬億美金客戶資產既證券公司將會收皮
低撚死啦, 今次想唔減息都唔得了
我D科技股有救了
無“佢地“,是樓主姐
彈返10%啦.
搞到好想入佢隻股票
好低價
全球最大,曾經市值高高 高盛,我覺得gov會救
唔係, 股票照比股票
琴日由CS INT轉錢出嚟果d

有冇人已經入到銀行戶口?
《證券及期貨(客戶款項)規則》明確規定客戶資金應該:

• 存入獨立帳戶;

• 支付給客戶(或其代表者)或按照客戶的書面指示支付該款額;

• 用以支付客戶依法對持牌實體的欠款。

search "client money rule"
細摩/高盛執笠嘅機會應該仲大過Schwab
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞