港產片keep rolling (49) [HKIFF/流水落花/白日青春/燈火闌珊/斷網]

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
點解失衡凶間可以出到咁多集
志在俾多啲試驗機會?
黃浩然
支持好似撚error咁撚鏡
邊會硬骨頭 鳩拍都一定收得
因為短片集不嬲都低成本
每人拍半個鐘

會唔會係馮志強:我來縫!
居然會演主角
無錯兩邊都有原型,但一個拍到爛一個未拍過,直接比較?(已經唔提個原型既形象係正面定負面

要比,攞曬咁多套探長戲加埋個票房就差唔多
梅艷芳唔同以前報劇本立案既合拍片,兩樣野

佢做到劇集唔代表風再可以
《誰變走了大佛》Filmart 先導預告

https://www.youtube.com/watch?v=HLNWz-R0XLQ
《白日之下》Filmart 先導預告

《白日之下》故事改編自真實事件,揭露隱藏在新聞背後、鮮為人知的殘疾院舍真相。新聞社接獲一宗有關殘疾院舍「彩橋之家」虐待院友的線報,偵查小組為揭露殘疾院舍監管問題,記者曉琪(余香凝 飾)潛入院舍,揭發內裡的非人道生活,尋找日光之下的殘酷真相。余香凝表示:「戲入面我需要逐步去調查及揭露種種於殘疾院舍裡發生的問題,知道故事改編自真實事件,即係現實世界係真係發生緊呢啲事,所以一路拍攝我心情都係幾沉重。」

https://www.youtube.com/watch?v=I4wuLM-K9Xo
"爭取" 都出唔到,激嬲mike導,一於要班鏡食蟲
拍呢D先至死,收得唔係導演功勞,仆左街就一定係導演出錯。
林保怡
點解我粒仔咁少鐘頭又入導演數
馮:邊度跌低,邊度起身!
睇咗,唔當佢係正經片睇咁輕鬆入場又ok
只係預咗佢唔正經嘅話中間少少正經位會悶咗啲

網絡世界啲特技唔知點解好似有朕數碼暴龍feel

支持應智越阿哥拍呢套

最好搵埋佢細佬(不後悔)入去做第十三個主角
所以真係豬頭骨
葉偉信終於都唔駛再拍ip men
我要變十個!
台前幕後同題材都係呢套最吸引。最想睇呢套。

套戲唔係救彊咩
我記得係救彊。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞